Imatge o vídeo destacat
20210503- ArtdeProximitat (27).JPG

Art de proximitat: un projecte d'entitat

Del 22 al 26 de març tots els projectes de la Fundació vam celebrar la Setmana de l'"Art de Proximitat" per reflexionar i expressar tot el que vam viure durant el confinament, just quan feia un any de l'inici de la pandèmia. Però... i després del 26 de març, què vam fer?

El projecte ha comptat amb moltes més fases!

Un cop vam tenir les obres creades vam aprofitar l'espai de la Nau 3 de l'Escorxador cedit per l'Ajuntament de Badalona per exposar tots els treballs realitzats i fer visites guiades per explicar-ho a la ciutat. Per això es van crear dues comissions de treball mixtes, això vol dir que hi participaven infants i adolescents dels diferents projectes junt amb professionals de l'entitat. Una es va encarregar de la difusió del projecte, creant un nou InfoSA, l'informatiu oficial de la Salut Alta i, l'altra, va formar-se amb en Joan Mayné, exdirector del Museu de Badalona, per aprendre a dissenyar un exposició. A més, entre els participants es va crear el grup "Som guies", assumint l'encàrrec de presentar l'exposició a les persones visitants. 

Després de tot aquest treball intern, el 12 d'abril obríem l'exposició "Art de proximitat. Vivències d'un confinament" on, fins al 24 d'abril s'hi han apropat 165 persones d'entre les quals hi ha hagut participants i famílies de l'entitat, voluntariat, persones col·laboradores de la Fundació i gent de Badalona amb ganes de conèixer una mica més el context i la realitat de la Salut Alta.

I sabeu què? Ara iniciem un període d'exposició itinerant perquè el treball fet arribi en altres contextos de la ciutat i entorn. Però bé, fent honor al lema #distànciadeproximitat, hem preparat un vídeo resum del procés de creació i una visita online per l'exposició per totes aquelles persones que no heu pogut apropar-vos presencialment. 

Esperem que, malgrat la virtualitat, també la gaudiu!!!