Imatge o vídeo destacat
Lema 2020-21+.jpg

Aquest curs, distància de proximitat

Cada curs estrenem un lema, una frase que ens permet tenir la mirada centrada en algun tema que volem treballar com a entitat i, escoltant el moment d'emergència social actual que estem vivint i acompanyant, aquest any hem decidit posar el focus en un tema que també ens inquieta.

És evident que les conseqüències del confinament són i seran moltes. A nivell econòmic, en temes de salut mental, en relacions familiars... I en l'àmbit de les relacions socials? Vivim una situació que demana de responsabilitat social i comunitària però en molts casos, el fet de reduir o evitar contactes ens fa més individuals, sense pensar en conjunt. Així ho veiem amb la realitat de les persones a qui acompanyem: viuen situacions tan complexes que no hi ha espais ni temps per invertir en la part social, i cada vegada més estem detectant relacions socials molt pobres, poc consolidades, amb infants i adolescents enganxats a temes tecnològics. 

Davant d'això ens hem preguntat: és possible mantenir una distància de proximitat? Sabem que és moment d'apostar per la proximitat, ho practiquem a nivell de consum, de cultura, de serveis... Així que per què no ho provem també amb el tipus de distància que establim?

Des de la Fundació volem centrar-nos en aquest aspecte per ressaltar la importància de tenir un espai de confiança, amb la porta oberta i on es puguin generar vincles propers i forts per sostenir la realitat que vivim. Per tant, aquest curs mantenim distàncies però dia a dia vetllarem perquè aquesta sigui de proximitat. Ho aconseguirem?