A100
Volem ser un espai d'obertura al barri, a la ciutat i al món, on els adolescents se sentin com a casa i puguin ser ells i elles mateixes.
A100 és un centre obert per a adolescents del barri. Hi participen 30 nois i noies de 12 a 16 anys que cursen ESO als instituts de la zona.
El projecte va néixer l'any 2015 per donar resposta a una demanda de les adolescents i famílies del barri de tenir un espai de referència obert cinc dies a la setmana. Després d'uns mesos de procés participatiu liderat per les professionals de l'entitat i pels i les joves, l'octubre de 2015 s'obria l'espai d'A100.
Aquest procés participatiu ha rebut recentment el Premi La Confederació 2018 en Governança Democràtica com a "Experiència de participació de persones usuàries en la definició dels serveis".
En el seu pas per A100, els i les adolescents reforcen les seves competències quant a aprenentatges d'educació emocional i d'educació en valors, habilitats socials i lleure. A100 pretén ser un espai participatiu, que fomenta l'autogestió, on els nois i noies estableixin lligams positius tant amb els companys i companyes com amb les educadores, i que els serveixi de trampolí cap a la participació en el barri i a la ciutat. Proporcionar un espai de lleure segur, agradable i educatiu és un dels principals objectius del projecte. A A100 entren en contacte amb recursos de l'entorn i on se'ls ajuda a orientar el seu futur personal i resoldre dubtes de l'àmbit formatiu o professional. Així mateix, tenen la possibilitat d'iniciar-se en el voluntariat com a ajudants de les educadores en altres projectes de la Fundació.
A100 funciona de dilluns a divendres, de 16.30h a 19.30h, al llarg de tot el curs escolar. L’equip el formen tres educadores i entre 5 i 10 voluntaris i voluntàries.
A l'estiu, els nois i noies tenen l'opció de participar en el Casal Jove i anar quatre dies de colònies. Les colònies són autogestionades pel mateix grup que es coordina per encarregar-se de la planificació de les activitats i el funcionament de l'estada.
EL PROJECTE EN XIFRES
32 adolescents de 12 a 16 anys
9 països d'origen
4 professionals d'atenció directa
6 persones voluntàries
Tots els i les adolescents participants, així com les seves famílies podem adreçar-se a la fundació per expressar qualsevol suggeriemt o queixa mitjançant els següents canals:
Atenció presencial: A la Secretaria de la Fundació o amb l'equip educatiu.
Atenció telefònica: 93 460 36 08
Atenció per mail:
Coordinadora de l'àrea socioeducativa socioeducativa@
Mail del bon tracte bontracte@fundaciosalutalta.
Els suggeriments i/o les queixes seran atesos per la persona que correspongui i si la persona que el fa s'ha identificat es donarà una resposta personalitzada.