Centre obert

Un espai on l'infant se sent com a casa i a partir d'aquí pot créixer integralment.

El Centre obert La Salut Alta, iniciat el 2004, és el projecte amb més trajectòria dins de la fundació. Hi participen 30 infants de 6 a 12 anys dels barris de La Salut i Llefià, que vénen majoritàriament a través de Serveis socials. 

En el seu pas pel Centre obert, els infants adquireixen competències d'aprenentatge, de gestió emocional i competències socials que incorporen en el seu procés de creixement com a persones. Això és possible gràcies a l'estret vincle que creen amb les educadores i amb les persones voluntàries, i que s'amplia també a la família de l'infant.

El Centre obert funciona de dilluns a divendres, de 16.45h a 19.45h, al llarg de tot el curs escolar. L’equip el formen tres educadores i, aproximadament, 15 voluntaris i voluntàries. 

A l'estiu, els infants tenen l'opció de participar a les activitats d'estiu que ofereix l'entitat.

Amb els infants treballem cada tarda en diferents espais educatius. Es fan grups d'edats barrejades, en funció de l'activitat. Les educadores i els voluntaris i voluntàries els acompanyen al llarg de la tarda en els diferents espais: aprenentatge, emocional i lleure. 

Iniciem amb un berenar a l'exterior per després iniciar les activitats a les sales. Abans hi ha una estona llarga d'inici del dia, per prendre consciència de com venim, què deixem fora, què ens espera dins... 

De dilluns a dijous, els infants aprenen a través de diferents activitats que van enfocades a treballar objectius d'aprenentatge o d'educació emocional. Finalment, acabem la tarda amb una estona final del dia per compartir i agraïr el que hem viscut, celebrar aniversaris, felicitar algú... 

Divendres tenim una tarda destinada a activitats de lleure i berenar compartit al voltant de la taula. 

Centre obert inici del dia

Cada tarda, les famílies tenen l'opció de venir a passar una estona amb els seus fills i filles al Centre obert i participar de les activitats.

Un cop al mes, fem la "Tarda a amb famílies", i les convidem a totes per venir a veure què hem treballat durant aquell mes, juguem plegats i berenem.

Un cop l'any, fem una sortida amb infants i famílies.

Les famílies tenen espais de conversa individual com a mínim una vegada al curs amb l'educadora referent dels seus fills.

La Fundació ofereix múltiples espais de formació, relació, participació, joc, voluntariat o acompanyament personalitzat a les famílies que ho desitgin. Vegeu què fem en el treball amb famílies.

Tarda famílies Centre obert

El Centre obert és un espai socialitzador pels infants i que actua prevenint situacions d'exclusió social. És per això que la participació dels infants en l'entorn es cuida, de manera que se sentin part d'un barri, l'estimin i tinguin ganes i eines per millorar-lo.

Això ho treballem mitjançant activitats a l'entorn, el coneixement i utilització dels recursos del barri, l'organització d'activitats lúdiques a la plaça del barri, la participació al Consell dels Infants de Badalona i activitats de sensibilització i comunicació amb els mitjans, els comerços i veïns i veïnes.

Projecte barri centre obert

EL PROJECTE EN XIFRES

29 infants de 6 a 12 anys

8 països d'origen

4 professionals d'atenció directa

15 persones voluntàries

 

Horari:

de dilluns a divendres

de 16.45h a 19.45h

Contacte: 

centreobert@fundaciolasalutalta.org