CURSA D'ORIENTACIÓ SOLIDÀRIA

El 13 de novembre MOU-TE PER LA SALUT ALTA!

Participa a la III Cursa d'Orientació Solidària tot passejant o corrent i descobreix el que s'amaga pels carrers de La Salut de Badalona. Una oportunitat per conèixer la diversitat del barri i col·laborar amb els projectes socioeducatius de la Fundació Salut Alta!

 

Resultats

 

#prenempart         #cursaFSA

Des de la Fundació Salut Alta setmanalment duem a terme activitats socioeducatives amb infants, adolescents i famílies del barri La Salut de Badalona. A més de l'acció educativa, l'acompanyament i el treball amb les famílies, també tenim l'acció comunitària i el treball amb l'entorn com un pilar de la nostra metodologia. 

El nostre objectiu? Fer del barri La Salut Alta un barri digne, bonic, agradable per a tots els qui hi vivim i hi treballem!

Així doncs, aquesta cursa és una de les accions per fer que molta gent conegui el barri, per potenciar el treball comunitari i, en definitiva, per fer de "La Salut Alta, un barri per estimar".

Lema

Si no pots participar directament de la cursa, també oferim la possibilitat de col·laborar amb el DORSAL 0, fent una aportació econòmica per tirar endavant totes aquestes activitats!

 

Què és una cursa d'orientació?

Una cursa d'orientació és una activitat esportiva a contrarellotge i sense itinerari prefixat, on el participant ha de passar per uns controls assenyalats en un mapa en el menor temps possible i amb l’ajuda d’una brúixola. L’orientació és un esport que poden practicar tots els membres de la família: a totes les curses hi ha mapes i circuits de diferents nivells, des dels més senzills d’iniciació per als petits o els adults que comencen, fins als circuits més complicats per als experts. D’aquesta forma tothom té un circuit a la seva mida!

Una cursa d’orientació es pot prendre com un agradable passeig o com una activitat atlètica competitiva. Les curses d’orientació estimulen el poder de concentració, la presa ràpida de decisions i la imaginació, ja que cal interpretar la informació que ofereix el mapa i contrastar-la amb la realitat que veiem a l’entorn, per saber on estem i cap on hem d’anar. L’orientació és un esport integral i complet en cos i ment, on no guanya el més veloç sinó el que va segur per l’itinerari més idoni.

Podeu trobar més informació sobre la orientació a la web de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya.

 

Serà una cursa urbana de modalitat Score, on els participants hauran de passar pel màxim número de controls, en l'ordre que desitgin, en un temps màxim de 2 hores i 30 minuts. Atenció! us trobareu alguna sorpresa dins la cursa.

Els controls estaran repartits per diferents barriades de Badalona, des de La Salut fins a Montigalà, i caldrà trobar-los amb l'ajuda del mapa que l'organització lliurarà al moment de la sortida. Al ser una cursa per zona urbana, caldrà seguir en tot moment les normes de circulació i la normativa d'ús de l'espai públic.  

A l'arribada a la meta, el corredor lliurarà una targeta que certificarà el seu pas pels diferents controls. El guanyador serà el corredor o corredors que aconsegueixin més punts.

Es donaran les explicacions necessàries a tota persona que ho necessiti per iniciar-se en aquest esport abans que comenci la cursa.

1. Centre de competició - Recepció

Aquest estarà situat al local de la Fundació Salut Alta, al carrer Pau Piferrer 117. Aquí trobareu RECEPCIÓ, NOVES INSCRIPCIONS, INCIDÈNCIES, lavabos i consigna per guardar la motxilla. NO hi haurà servei de guarderia.

2. Sortida i arribada

La sortida i l'arribada seran a la plaça Antonio Machado (al Google Maps apareix com a Plaça del Doctor Bassols). Hi haurà també un servei d'avituallament pels participants al finalitzar i s'hi farà l'entrega de premis i sorteig.

 

Com arribar?

Recomanem que vingueu en transport públic (metro L10N parada La Salut o L1 parada Fondo, o RENFE i busos B4, B29). Si veniu en cotxe, veniu amb temps suficient per aparcar!

Diumenge 13 de novembre de 2022

HORA LOCALITZACIÓ DESCRIPCIÓ
09:00h Local Fundació Salut Alta (C/ Pau Piferrer 117) Recollida de la targeta de control dels participants de la cursa. També es podran realitzar noves inscripcions (amb un recàrrec de 3€) fins a esgotar mapes.
09:45h Plaça Antonio Machado Explicació de la cursa i dubtes
10:15h Plaça Antonio Machado Lliurament de mapes
10:30h Plaça Antonio Machado 3, 2, 1... Comença la cursa!
13:00h Plaça Antonio Machado Temps màxim d'arribada.
13:30h Plaça Antonio Machado Lliurament de premis i sorteig

 

 

Es pot participar per equips de 2 a 5 persones o bé individualment. La participació individual està restringida a participants majors de 16 anys.

Tots els participants menors d’edat hauran d’entregar l’autorització del seu tutor/a legal en la recollida del dorsal. DESCARREGAR EL DOCUMENT

A tenir en compte:

 • Els menors de 16 anys han de participar acompanyats d’un adult.

 • Els menors de 12 anys poden inscriure's com a participants de ple dret, omplint la inscripció general.

 • Els menors de 12 anys que no formalitzin la inscripció podran fer la cursa com a acompanyants pagant únicament 2€ per l’assegurança. En aquest cas, no s’han d’inscriure individualment, però caldrà indicar el seu nom i cognom i data de naixement a l’apartat d’observacions; Caldrà afegir el pagament de l’assegurança en el moment de fer la inscripció de l’adult responsable; No tindran accés al pack del corredor (bossa, mapa, participació en el sorteig).

En el moment de realitzar la inscripció s'haurà de seleccionar una d'aquestes categories:

 • Individual (≥ 16 anys)
 • Grupal (equips de 2 a 5 persones ≥ 16 anys)
 • Familiar (equips de 2 a 5 persones entre elles, com a mínim, un menor de 16 anys)

A tenir en compte:

Hi ha un sol mapa amb el mateix nombre de fites per totes les categories. La durada màxima de la cursa són 2 hores i 30 minuts. Qualsevol equip pot decidir quan acabar la cursa, arribant a la Plaça i entregant la targeta de control.

En cas d'abandonament serà obligatori passar per la taula d'arribada i informar a l'organització, per així poder portar un control de tots els participants de la cursa.

En la categoria familiar caldrà incloure el pagament de l'assegurança dels i les menors.

Si tens diversitat funcional, discapacitat motriu o qualsevol altre dificultat de mobilitat... Escriu-nos!

 

 

Les classificacions es faran atenent al moment d'arribada a meta. S’entregarà premi al primer o primera de cada categoria.

A més, les persones inscrites podran participar en un sorteig!

Visualitza la classificació final per categories: RESULTATS

RECEPCIÓ

A partir de les 9h haureu de venir a buscar la vostra targeta de control que estarà a la recepció (C/ Pau Piferrer 117). Allà també hi podreu trobar el guardaroba i WC.

ARRIBADA

A la mateixa Plaça Antonio Machado.

AVITUALLAMENT

Hi haurà avituallament líquid i sòlid a l'arribada. En la cursa no hi haurà avituallament, només disposareu de les fonts que podeu trobar, les quals estaran pintades amb el símbol de got al mapa. Tingueu-ho en compte.

MATERIAL

 • És obligatori portar un telèfon mòbil per equip.
 • És recomanable portar brúixola i bolígraf.
 • Està prohibit utilitzar GPS, podòmetre o altímetre.
 • Aconsellem que, per tal de reduir les deixalles de la cursa, tothom que pugui porti el seu 
  got reutilitzable.

SISTEMA DE CONTROL

El control de temps s'efectuarà amb targeta tradicional i pinça al control, una targeta per cada component de l'equip.

PUNTUACIÓ

La puntuació de cada fita vindrà donada per la desena del codi de fita. Exemple: la fita 47 valdrà 4 punts i la 62 valdrà 6 punts.

La puntuació total serà la suma de punts. En cas d'empat a punts entre dos equips, guanyarà l'equip que arribi abans a meta.

PENALITZACIÓ PER TEMPS

Als equips que arribin a meta un cop finalitzades les dues hores i mitja de temps màxim de cursa, se'ls aplicarà la següent penalització, en funció del temps transcorregut:

 • de 00:01 fins 04:59 minuts – 5 punts

 • de 05:00 a 09:59 minuts – 10 punts

 • de 10:00 a 14:59 minuts – 15 punts

 • de 15:00 a 19:59 minuts – 20 punts

 • de 20:00 a 24:59 minuts – 25 punts

 • de 25:00 a 29:59 minuts – 30 punts

 • més de 30 minuts – desqualificació

MOTIUS DE DESQUALIFICACIÓ

 • No seguir les indicacions de l'organització.
 • Córrer per zones o rutes indicades com a prohibides al mapa.
 • Fer servir per la navegació qualsevol eina que no sigui mapa i brúixola.
 • Mostrar actituds incíviques i de no respecte a la natura i a l'espai públic, així com embrutar les instal·lacions i propietats públiques/privades.
 • Separar-se més de 20 metres entre components del mateix equip.
 • Abandonament d'un dels components de l'equip.
 • Abandonar part de l'equipament durant la cursa o llençar deixalles.
 • No prestar auxili a qui ho demani.

REGLAMENT

Es pot consultar el reglament a la pàgina web de la Federació de Curses d'Orientació de Catalunya

ENTORN

Terreny urbà amb una gran varietat de zones i amb unes vistes espectaculars. Pel camí us trobareu blocs de pisos, cases en filera, escales, rampes, jardins... fins i tot un amfiteatre! El desnivell és considerable, així que planifiqueu bé l'estratègia de ruta!

Trobareu aigua en les fonts marcades en el mapa.

La cursa transcorre majoritàriament per zona urbana amb el trànsit obert, per tant MÀXIMA PRECAUCIÓ AL CREUAR ELS CARRERS. Hi ha passos obligatoris en els carrers amb més trànsit.

Estem a meitat de tardor, compte amb el fred! Alhora, el mal temps no serà obstacle per la realització de la prova, si bé l'organització podrà modificar-la o suspendre-la per seguretat dels participants.

Informem que és un entorn on no hi ha tradició d'actes similars, així doncs, preguem sigueu curosos amb els veïns i veïnes.

NOTES DEL CARTÒGRAF

Mapa: 1/4000 (Mides A3)

Equidistància: 5 metres

Mapa elaborat específicament per aquesta cursa. Ha estat cartografiat per Andreu Alvarruiz i Anna Nadeu durant la tardor de 2018 i actualitzat durant la tardor de 2022.

Trobareu la descripció de controls impresa al mapa.

 • Informació bàsica: mapa elaborat expressament per la cursa solidària La Salut Alta 2018. Malgrat es tracta d'una cursa score de mitjana extensió, hem optat per utilitzar la simbologia sprint i així poder augmentar el nivell de detall en zones amb molta densitat d'informació. Hem desplaçat i/o exagerat alguns elements per evitar solapaments, però així i tot en alguns casos és impossible representar-ho tot (especialment detalls sota escales, ponts i transit a diferents nivells). Per persones amb dificultat per veure de prop, recomanem utilitzar lupa. No s'han capturat els passos de vianants per no carregar excessivament el mapa. Recordeu que el trànsit no estarà tallat així que sigueu prudents a l'hora de creuar les avingudes principals i utilitzeu el sentit comú.

 

 • Informació tècnica: mapa urbà a escala 1:4000 i equidistància de 5 m amb simbologia per mapes sprint segons les especificacions ISSOM2007. La informació vectorial de base prové principalment del topogràfic 1:1000 (ct1m) del municipi de Badalona i de la Base Topogràfica de Catalunya 1:5000 (btc5m). La base s'ha generat per importació automàtica utilitzant taules d'equivalencies entre les capes dels vectorials ct1m i btc5m i la simbologia de sprint. Les corbes de nivell i edificis provenen de la btc5m i la resta d'elements puntuals i linials de la ct1m (arbres, tanques, murs...). L'edició manual s'ha dut a terme consultant ortoimatge 25 cm de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, fotografies a nivell de carrer de Google Street View (maig de 2018), models 3D fotorealístics a Google Earth i finalment revisió de camp. Els arbres s'han importat automàticament de cartografia topogràfica provinent de restitució a escala 1:1000 i només s'ha revistat una mostra. En algunes zones, per tal de millorar la llegibilitat del mapa i per evitar que se solapin símbols molt propers, s'han adoptat solucions que no segueixen estríctament la normativa ISSOM2007. Per exemple, s'han suprimit els decoradors de moltes tanques passables, exagerat la dimensió d'escales i passos estrets entre murs, desplaçat elements (tot mantenint la topologia), etc. Per motius tècnics, s'ha optat per representar les zones obertes amb arbres dispersos com a arbres individuals en comptes d'utilitzar el símbol corresponent.

 

 • Descripció dels controls: Properament

ORGANITZACIÓ

Professionals i voluntariat de la Fundació Salut Alta i membres del Club d'Orientació de Catalunya.

CONTACTE I EMERGÈNCIA

Pel dia de la cursa: 112  i 690 267 437 (organització)

Per a consultes anteriors al dia de la cursa escriviu un correu a comunicacio@fundaciolasalutalta.org.

LES INSCRIPCIONS SERAN DEL 28 D'OCTUBRE AL 9 DE NOVEMBRE. 

La inscripció a la cursa feta online durant el període establert tindrà el cost de 10€/participant. Aquesta inclourà l'assegurança, bossa del corredor, participació al sorteig de premis i obsequi. Alhora, donat que és un esdeveniment solidari, s’oferirà la possibilitat de fer aportacions extres per col·laborar en la inscripció d'algun infant/adolescent de la Fundació o en els projectes de la Fundació.

També hi haurà la possibilitat de fer inscripcions el mateix dia de la cursa de 9h a 9.30h (C/ Pau Piferrer 117), amb un recàrrec de 3€. 

ATENCIÓ!

 • Per tal que un corredor menor d’edat pugui participar a la cursa, caldrà que el dia de la cursa entregui el document d'autorització del menor degudament signat.
 • La inscripció a la cursa implica cedir els drets d’imatge a la organització.
 • Si vas participar l'any passat, t'animem a venir amb la samarreta de la cursa! També la podràs adquirir el mateix dia de la cursa per 3€ i fins a esgotar existències.
 • Recorda que hauràs de seleccionar una d'aquestes categories:
  • Individual (≥ 16 anys).
  • Grupal (equips de 2 a 5 persones ≥ 16 anys).
  • Familiar (equips de 2 a 5 persones entre elles, com a mínim, un menor de 16 anys).

És una cursa per córrer o puc caminar?

A les curses d'orientació tu decideixes a quin ritme anar! Tothom disposarà de dues hores i mitja i, dins aquest termini, podràs escollir si vols córrer o passejar tranquil·lament fent una volta pel barri.

Així doncs... he d'estar les dues hores i mitja fent la cursa?

No cal! Les dues hores i 30 minuts són el termini màxim establert però, si decideixes finalitzar-la abans pots anar al punt d'arribada, entregar la targeta de control i recollir la bossa del corredor.

He d’apuntar els fills/es si vull que m’acompanyin?

Els i les menors de 12 anys poden: inscriure's a la cursa com a participants de ple dret o fer la cursa com a acompanyants, pagant únicament 2€ per l'assegurança en el moment de fer el pagament.

En el segon cas, no s'han d'inscriure individualment, però cal indicar el seu nom, cognoms i data de naixement a l’apartat d’observacions. Tot i que no tindran accés al pack del corredor, rebran un obsequi (bossa, mapa, participació en el sorteig).

Si he fet la inscripció i al final no puc venir... retorneu els diners? 

Malauradament no, ja que és una cursa solidària i la recaptació s'entén com a donatiu per als projectes de la Fundació.

…i pot venir algú a córrer al meu lloc?

Sí! Però ens ho haureu de comunicar perquè la persona que vingui faciliti les seves dades per tal que quedi coberta en l'assegurança.

I si no puc venir el dia de la cursa però vull col·laborar econòmicament amb la causa, com ho puc fer?

Ens encanta veure la implicació de la gent... així doncs, podràs col·laborar amb el DORSAL 0 fent un donatiu per a la Fundació! Gràcies!!!

Fes ressò de la cursa entre les teves amistats i comparteix l'experiència mencionant-nos a les xarxes socials i etiquetant #cursaFSA! També pots descarregar-te aquests materials per ajudar-nos amb la difusió. 

 

Si teniu qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb nosaltres!

Fundació Salut Alta

C. Autonomia 17, baixos 08914  Badalona

93 460 36 08

cursa@fundaciolasalutalta.org

o

comunicacio@fundaciolasalutalta.org

Gràcies!

Data: Diumenge 18 de novembre

Nombre de participants: 137 persones inscrites

Mapa

Classificació per categories. 

Resultats del sorteig 1 de premis.

Àlbum de fotografies de la preparació i realització de la cursa.

Empreses i entitats col·laboradores:

Col·laboradorsCursa2018

Material de difusió:

Ressò mediàtic:

Data: Diumenge 27 d'octubre

Nombre de participants: 160 persones inscrites

Mapa

Classificació per categories. 

Video resum de la preparació i realització de la cursa.

Recull fotogràfic de la cursa.

Empreses i entitats col·laboradores:

col·laboradorscursa_2019

 

Material de difusió:

Ressò mediàtic:

________________________________________________________

ORGANITZADA PER

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

 En procés d'actualització.

 

Vols ser empresa col·laboradora?

  CONTACTA AMB NOSALTRES!