Imatge o vídeo destacat
#cursaFSA2019-6.jpeg

La segona edició de la Cursa d’Orientació Solidària aplega 200 persones

El diumenge 27 d’octubre la Plaça Antonio Machado de La Salut s’ha omplert de 200 persones aplegades per participar i col·laborar a la segona Cursa d’Orientació Solidària (#cursaFSA) organitzada per la Fundació Salut Alta i membres voluntaris del Club d’Orientació de Catalunya.

Des de primera hora del matí, el barri ha acollit a participants que durant dues hores i mitja han recorregut l’entorn en busca de més de 40 fites. Amb novetats incorporades com la “zona memorística” i les fites falses, enguany la cursa ha destacat pel caràcter inclusiu que ha tingut, incorporant tant participants de categories expertes, com persones procedents d’altres ciutats o barris que han fet la cursa corrent o caminant i, en especial, la participació d’equips d’adolescents i famílies del barri.

Un cop acabada la cursa, s’ha fet entrega dels premis als millors corredors de cada categoria, amb un lot que incorporava un diploma dissenyat per dues adolescents del projecte A100, i s’ha sortejat un munt de regals cedits per les 20 empreses i entitats col·laboradores.

Amb aquesta edició de la cursa la Fundació valora que s’han assolit els objectius principals proposats. Per una banda, la voluntat d’aconseguir la participació de gent externa a l’entitat, per tal d’oferir l’oportunitat de conèixer un entorn proper i desconegut per la major part de la població. Per l’altra, proposar una activitat de qualitat al barri per promoure la participació comunitària de l’entorn. I és que el format transversal de les curses d’orientació permeten aplegar perfils ben diversos, tot posant al centre un barri que, com comenta Maria Nadeu, directora de la Fundació Salut Alta, “malgrat les dificultats estructurals que pateix la població que hi viu, té molta riquesa per oferir”.

 

Altres informacions: