
Responem col·lectivament a la pintada
En el darrer any i mig, la Fundació ha rebut violència masclista explícita 3 vegades. Com vam expressar al comunicat de denúncia, la paraula "PUTAS" ha aparegut escrita a les parets o persianes de la Fundació.
Podria semblar que en ser una pintada vandàlica no vagi dirigit a ningú en concret, però ens ataca a totes les dones, nenes, mares, treballadores, voluntàries... Fets com aquest evidencien que cal continuar lluitant i educant en el feminisme tant a les nenes, mares, treballadores, veïnes... com als nens, pares, treballadors, veïns... a la societat en general.
Vam decidir que davant la pintada de PUTAS no ens quedaríem en silenci, i en la mateixa paret vam assenyalar, durant un mes, amb pintura vermella que allò que estava escrit en spray negre i en majúscules, era violència masclista.
El dia 25N, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, vam celebrar un acte reivindicatiu i alhora educatiu. Ens vam trobar davant del local d’A100, en el mural on 4 anys enrere vam escriure plegades aquell lema de: "Salut Alta, un barri per estimar", i sobre el qual fa aproximadament un mes va aparèixer la darrera pintada.
Una gran representació d’infants i adolescents dels projectes de l'entitat, van poder escoltar el manifest signat per les educadores i van entendre que només col·laborant plegades podrem erradicar la problemàtica del masclisme que ens afecta, ens violenta, ens agredeix i ens assassina cada any pel simple fet de ser nenes, adolescents i dones. No van assistir gaire veïns i veïnes, però estem orgulloses de la resposta de les adolescents, nenes i nens dels Centres Oberts, també de les famílies que es van apropar. Van escoltar atentes, volien saber què havia passat i què pensàvem fer amb aquella pintada que tant ha cridat l'atenció al barri.
Aquest 25N va ser el moment de fer desaparèixer les dues pintades, la que ens va fer tant de mal i la que ens va fer denunciar al barri la situació. La Moreima i l’Aisha, mare d’un infant d’Aprenijoc i nena participant del CO, van ser les primeres a agafar els rodets amb pintura blanca i començar a tapar aquell mural que tants bons records ens porta com a Fundació i que arran d’aquest atac masclista haurem de refer.
No és just que les nenes, adolescents i dones del barri rebin violència pel fet d’haver nascut nenes, adolescents i dones. Amb força i convicció sabem que aconseguirem acabar amb les violències masclistes. Avui, més que mai, la Fundació es posiciona en contra les violències masclistes. Continuarem educant perquè les nenes, nens i adolescents del barri creixin amb la valentia de voler acabar amb les injustícies.