Imatge o vídeo destacat
20221019 - Participació castanyada.jpg

Nosaltres #prenempart, i tu?

Curs nou, lema nou. Aquest any, a la Fundació Salut Alta ens endinsem en la participació!

Però... Què entenem per participació? Dialogar, escoltar-nos, contribuir, democratitzar el nostre entorn, impulsar espais on dir la nostra de forma segura i lliure, organitzar-nos col·lectivament, prendre decisions... 

Són idees que sonen properes i ens remunten per exemple, a l'any 2015 quan naixia A100, el Centre Obert per adolescents. Ho feia després d'uns mesos de procés participatiu liderat pels professionals de l'entitat i pels mateixos joves.

La suma de totes les idees anteriors i l'exemple d'A100, són un molt bon referent per animar-nos a avançar en aquesta qüestió.

La participació està en l'ADN de l'entitat i la nostra visió així ho recull: "Ser una entitat generadora d’espais d‘igualtat, participació, creixement i transformació per als infants, adolescents, joves i famílies del barri, referent a Badalona pel seu estil de treball de qualitat, sostenible, comunitari i en xarxa".

Apostar per la participació és fonamental si volem ser agents dels canvis que ens proposem. Per això, aquest curs contemplarem la participació com una eina per incrementar la pluralitat d'idees i opinions dels equips, ser més conscients de la importància de crear espais on els projectes puguin dir la seva, formar-nos i aprendre, sumar-nos a iniciatives participatives, potenciar l'acció comunitària de la Fundació o continuar treballant en xarxa.

Hem posat fil a l'agulla i ja comptem amb una comissió de participació molt activa, formada per treballadores de la Fundació que tenen interès personal i professional en la temàtica, i que són les encarregades de liderar aquest repte. A més, com a entitat ja hem iniciat el primer procés participatiu del curs amb la creació de la festa de la castanyada al barri.

Estem segures que treurem grans aprenentatges d'aquesta primera acció i, a poc a poc, podrem anar agafant consciència sobre quin tipus de participació volem per a la nostra entitat.

A la Fundació Salut Alta tenim ben clar el nostre compromís amb la participació i per això #prenempart! Ens acompanyes?