Imatge o vídeo destacat
Logolemacurs21-22

Parlant de gènere som veus diverses

Cada inici de curs decidim col·lectivament un lema. Un procés participatiu on l'equip exposa temes que ens generen interès o aspectes que creiem importants per l'entitat i el barri.

Gènere, identitat, igualtat, feminisme, diversitat...

Són paraules que ens venen al cap des de fa temps i que ens agradaria ordenar per poder-les apropar i potenciar a la Salut Alta.

Aquest curs hem decidit posar el focus en el gènere. Volem aprendre, analitzar-nos, formar-nos, treballar-ho en l'àmbit educatiu, crear activitats amb els infants, organitzar dinàmiques amb els i les adolescents, generar espais de conversa amb les dones... I d'aquesta manera, incorporar tots els nous aprenentatges a la nostra manera de fer.

Sabem que no es tracta d'una temàtica homogènia, més ben al contrari, diversa i plural. A més, som conscients que cada membre de l'equip, voluntariat, patronat, col·laboradors, participants parteix d'un punt diferent de coneixement i pràctica. Per això, en aquest camí que iniciem com a entitat, volem incloure-hi totes les veus possibles.

Tenim l'objectiu que la perspectiva de gènere esdevingui un eix important de la nostra acció educativa i difondre coneixements i recursos pel barri. Aquest treball ens ajudarà a aprofundir en el treball de l'ODS5, Objectius de Desenvolupament Sostenible per aconseguir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i nenes.

Aquest curs estarem parlant de gènere perquè volem resoldre dubtes, revisar actituds, apropar-nos a noves realitats, escoltar moltes veus... 

Un valor afegit al lema d'aquest any és anar acompanyat d'una imatge gràfica creada per un voluntari de la Fundació. En Jose col·labora al projecte d'ApreniJoc donant suport en la dinamització de les activitats de lleure que fan els infants de primària a les tardes. En conèixer que el lema necessitava un logo, va pensar que estaria bé crear-lo!

Durant setmanes ha estat buscant símbols, imatges, lletres... per representar el lema i estem molt agraïdes i satisfetes del resultat obtingut. El treball col·laboratiu sempre suma!

 

Parlant de gènere: #Somveusdiverses