Imatge o vídeo destacat
20210628 - Resum curs FAR

Diccionari d’un curs amb ulls de dona

A vegades els reptes són encara millor si vénen acompanyats d’un gran equip de voluntàries. Aquest és el cas de FAR. Aquest projecte femení sempre ha volgut néixer per donar resposta a les necessitats de les dones veïnes del barri de La Salut i rodalia, i poder oferir un espai de qualitat pel que fa a la seva formació i empoderament, a més de ser un espai de relació i confiança entre elles. Aquests mesos a més han vingut acompanyats d’un gran hàndicap popularment conegut, una pandèmia, amb qui hem après que les barreres sanitàries s’imposen per aprendre i créixer amb elles.

Al llarg d’aquest curs FAR ha pogut oferir un espai de cura i aprenentatge conjunt, on hem pogut obrir 5 nivells presencials, a més d’un espai virtual. En els diferents espais hem viscut moments de presència i escolta, on hem elaborat un diccionari en el qual hem inclòs el que ens defineix com a dones de la Salut Alta.

A les diferents aules s’han propiciat relacions d’Amistat, entre diferents dones Boniques, Reines de les seves vides, i on hem après a ser Crítiques i Carinyoses amb nosaltres mateixes, a través del Dinamisme que nosaltres mateixes marquem. Amb molta Elegància, hem pogut participar de l’exposició “Art de proximitat” on hem mostrat la nostra Fortalesa, i lo Gegants i Guapes que vam ser durant el confinament total. La Intel·ligència ens ha aportat a participar de totes les dinàmiques que ens han propiciat un grup de voluntàries Valentes que han confiat fortament en nosaltres.

Casa nostra sempre ha sigut un espai de Protecció, però els matins han tingut un plus d’Optimisme, Seguretat, Tendresa i Justícia, a través del que hem compartit allà. La Tenacitat l’hem mantingut fins i tot darrere les pantalles, intentant aconseguir millorar la nostra lectoescriptura. Aquest espai ha vingut acompanyat del Dona’t un espai, un espai d’autocura i escolta conjunt, on l’optimisme i la confiança ha sigut el vehicle de comunicació en tot moment. També ens hem obert al barri gràcies al micro i a la ràdio que ens ha ofert la Rotllana, on hem donat la nostra opinió a tots aquells que ens hagin volgut escoltar.

I hem arribat al tancament de curs, amb una visita a l’Espai Betúlia, on a través de textos i pintura i de la mà de la Núria Guardiola, seguim demostrant que som Humanes, Hermanas i Hermosas.

Com a dones ens queden moltes paraules per trobar, però, si ara ho tornem a rellegir, quines paraules tu creus que podríem definir a les dones de la Salut Alta?  Que les lletres i les majúscules us ajudin a trobar les qualitats d’aquestes dones tan fortes i optimistes!

 

Aquí teniu el "Diccionario de la mujer" que han creat les dones del Projecte FAR.

 

Diccionario de la mujer