Imatge o vídeo destacat
20210204- Untevirtualcontigo.jpg

Un te virtual amb tu

Enguany a causa de les circumstàncies no puc desplaçar-me al centre de la Salut Alta per fer les classes de català a les dones de FAR, però la Mar, coordinadora del projecte, va trobar una solució perquè pogués participar-hi.

Em va proposar col·laborar en un espai que es diu “Un té virtual contigo”, on si una participant no pot assistir a la classe del dimecres de manera presencial, ella des de casa seva i jo des de la meva ens connectem fent una videotrucada i aleshores podem treballar i xerrar una miqueta de tot.

Em va semblar una idea fantàstica i, dos o tres dies a la setmana, així ho fem!

Per exemple, hi ha una dona que, degut a un problema mèdic, no es pot desplaçar al centre i cada dimecres fem "un té virtual" d’una hora.

Al començament enraonàvem de les situacions familiars i dubtes quotidians que tenia, sobretot quan havia d’anar a comprar. Després li vaig proposar agafar textos i fer una lectura oral i comprensiva. Li va encantar la idea. Ella s’ha descarregat un text a l’ordinador de la seva filla, primer el llegeix a casa i quan ens connectem fem lectura oral alternant un paràgraf ella i un altre jo. En aquesta lectura el principal és fer-la a poc a poc valorant els signes de puntuació per millorar la comprensió. També introduïm lèxic, sinònims, antònims...

Ah! I també tenim els nostres moments de fer confidències i riure una estona. Ens ho passem molt bé! I és que el bon humor no falta.

Rosa Rosanas, voluntària