Imatge o vídeo destacat
20210304- Donatunespai (2).jpeg

Dona’t un espai

Entrem en un mes on predomina el color violeta, on les dones omplen els actes reivindicatius, un mes en què les programacions de les entitats socials giren al voltant del feminisme. I per no trencar amb aquesta tònica, aquest mes volem presentar-vos un petit projecte que s’ha començat aquest trimestre a la Fundació i que compleix amb aquesta dinàmica tan present en el mes de març. Us presentem el “Dona’t un espai”.

Abans d’explicar en què consisteix ens hem de remuntar al mes de setembre. Quan vam començar el curs del projecte FAR, vam trobar-nos amb l’equip i amb les voluntàries per pensar com podríem donar un plus de qualitat a les classes d’aprenentatge de la llengua. Entre totes vam arribar a la conclusió que, més enllà de l’aprenentatge, el que volíem era oferir un espai en què les alumnes es trobessin còmodes i poguessin treballar la seva àrea emocional mentre aprenen l’idioma.

Al desembre, en l’avaluació trimestral, les alumnes manifestaven voler tenir més hores de classe per seguir desenvolupant-se tant en la llengua com personalment.  D’aquesta demanda, neix el Dona’t un espai, amb l’objectiu de generar un espai de creixement personal i autoconeixement que afavoreixi l’enfortiment dels vincles entre les dones de FAR, l’adquisició d’eines d’identificació, gestió i expressió d’emocions i la presa de consciència corporal. En resum, el Dona’t un espai és una oportunitat de relació on les dones s’empoderen en els seus propis processos vitals.

I com ho fem això? Doncs de moment hem engegat l’espai oferint quatre sessions d’hora i mitja de durada en les quals estan convidades totes les dones del projecte FAR on, a partir de diferents activitats i dinàmiques, aconseguim trobar temps per a nosaltres i desconnectar del dia a dia. Amb treballs manuals, esportius i corporals, meditatius o culinaris connectem amb allò que ens genera malestar, el que ens fa sentir bé, compartim amb les companyes les nostres reflexions...

Com hem explicat, de moment es tracta d’un petit projecte en fase de prova i experimentació, però que ha agradat molt a les dones que han participat i que si en acabar el trimestre la valoració segueix sent positiva, sens dubte el farem créixer! Ganes de seguir i donar-nos espais de qualitat no ens en falten!

 

Aquí us deixem algunes imatges de les sessions fetes fins al moment: activitat de presentació, relaxació i cuina (les fotos d'aquesta activitat són cedides pel Bibliolab Cuina Oberta).