Imatge o vídeo destacat
Diverfesta2018

Crònica d'un matí de Diverfesta

Matí festiu a La Salut, amb la Diverfesta 2018!

El passat dissabte 26 de maig, a les 9h ja tocades, professionals de la Fundació Salut Alta acompanyades de més de 20 persones voluntàries de l’entitat s’aplegaven a la Plaça Antonio Machado de La Salut disposades a fer “d’un dissabte qualsevol” una gran festa al barri!

Decorar l’espai, muntar carpes, distribuir el material… Diferents tasques que l’equip organitzador va anar fent amb l’ajuda d’alguns infants i adolescents matiners que, inquiets i nerviosos pel matí que els esperava, baixaven a la plaça abans d’hora per donar un cop de mà. A més, aquest any la Plaça comptava amb un encant diferent, un toc de color fruit d’una acció duta a terme dies previs a la Diverfesta, amb famílies i adolescents de la Fundació.

I és que aquest 26 de maig era un dia molt especial per la Fundació Salut Alta i el barri… era la Diverfesta!

A partir de les 10h del matí van ser moltes les activitats que es van oferir a persones de totes les edats: tallers de maquillatge, manualitats, rap per a adolescents amb Welelo, jocs de carrer, espai 0-3 anys, esports d’aventura com el pont tibetà… I a les 13h tothom va reunir-se al voltant d’un escenari de petites dimensions (un problema tècnic de l’Ajuntament va fer arribar només la meitat del material demanat!) per gaudir d’un espectacle de màgia a càrrec dels joves BadaMags!

“Demà es tornarà a repetir?”

Es fa difícil respondre que “no” davant la pregunta innocent d’un infant que, mentre es recull la festa, pregunta si demà es tornarà a repetir. Com s’explica que demà no, demà passat tampoc, ni l’altre… Perquè, malauradament, aquesta és l’única activitat d’aquesta magnitud dinamitzada a la Plaça durant tot l’any. I és que encara costa de creure que en una ciutat on en un mateix matí s’estaven duent a terme més de cinc activitats paral·leles, per a aquesta zona del barri aquesta seria l’única proposta de festa aquest 2018.

Més enllà del matí de jocs i tallers, la Diverfesta també és un bon moment per aprofitar sortir al carrer i obrir els ulls per detectar tot el que es mou al voltant d’una celebració en aquest racó de Badalona.

Com per exemple, rebre la mirada de veïns no vinculats amb l’entitat, sorpresos per la vida que podia cobrar la plaça un dissabte al matí i acompanyada de comentaris agraint la celebració d’actes similars. Fet que contrasta amb el passeig també continu de persones que contemplen l’activitat des de fora, sense voler-se impregnar i amb certa indiferència. O de l’absència de mitjans de comunicació, que no hi són per donar a conèixer aquesta vessant de la riquesa cultural i social de La Salut.

Alhora, també és sorprenent la il·lusió amb què infants, adolescents i famílies juguen i exprimeixen al màxim totes les activitats proposades, descobrint que mitjançant un taller o un joc no existeixen barreres entre cultures, sinó que la diversitat és riquesa i, a poc a poc, es poden anar creant espais per compartir, conviure i somriure plegats.

Creiem que la Diverfesta és una molt bona notícia per al barri. Somiem el dia que l’única “plaça” del barri s’ompli diverses vegades l’any d’activitats, espectacle i música per a infants i adults… i mentre això no passi, la Diverfesta seguirà fent-se sentir!

Diverfesta 2018

Clica per accedir a la galeria fotogràfica!

 

Clica i gaudeix del vídeo resum!