Imatge o vídeo destacat
20220210 - Presentació Espai Migdia.jpg

NOUS ESPAIS ALS CENTRES EDUCATIUS: L’ESPAI MIGDIA

Aquest curs, en col·laboració amb Educo, hem engegat el Programa Trenzas amb l'objectiu d'establir relacions amb els centres educatius del barri per treballar en xarxa, compartir metodologia de treball, sensibilitat, gestió emocional, mirada de bon tracte i protecció i una mirada positiva al barri.

Trenzas és un projecte dedicat a promoure el bon tracte i la protecció a la infància dins les comunitats educatives on participen 6 associacions i fundacions d'arreu del territori espanyol: Asociación Barró (Madrid), Asociación El Arca (València), Fundación Farrah (Las Palmas), Fundación Mar de Niebla (Gijón), Asociación Hezi Zerb (Guipúzcoa), Asociación Entre Amigos (Sevilla).

La fita a la Salut alta és crear espais de treball on es puguin compartir bones pràctiques i tenir espais de trobada entre professionals de l’entorn. Un d’aquests espais de trobada que hem posat en marxa ha sigut l’Espai Migdia, un espai de  dinamització de lleure en horari de migdia a l’Escola Feliu i Vegués.

L’acció educativa d’aquest espai es dirigeix a 8 grups d’infants, de primer a quart de primària, en dues franges horàries: de 13 a 14 h, i de 14 a 15 h, durant quatre dies a la setmana, de dilluns a dijous. Amb l’objectiu de millorar les dinàmiques grupals, des la potenciació dels punts forts del grup, per tal d’influenciar en el dia a dia de l’aula, la nostra acció es dirigirà a activitats motivadores i flexibles, que durem a terme en diferents espais de l’escola, com son el pati i les aules dels infants.

Prèviament vam realitzar una trobada amb els i les mestres de l’escola on vam propiciar un espai de reflexió on els tutors dels cursos ens van compartir punts forts, característiques a destacar del grup, talents del grup, i quines coses podem fer per millorar el dia a dia de l’aula.

L’espai està en marxa des de finals del mes de gener. Al llarg d’aquests dies, la Isa i la Mar, les dues dinamitzadores d’aquest espai, amb una actitud proactiva i propositiva, han pogut conèixer de prop els infants, alhora què conèixer quines activitats volen fer: tallers, activitats esportives, contes, manualitats, cuina, activitats musicals, gimcanes, puzles, fins fer-se ells mateixos youtubers, crear jocs de taula, activitats, i conèixer diferents jocs cooperatius...

L’Espai Migdia ja ha començat. Cap on ens portarà aquest nou espai de participació, protagonisme dels infants i coneixement de grup?