Imatge o vídeo destacat
20211025 - Centre Obert Lema.jpg

Ens posem les ulleres de la igualtat

Com us hem explicat altres vegades, al Centre Obert treballem per projectes, és a dir, que durant unes setmanes ens acompanya una temàtica concreta i dediquem l’espai d’aprenentatge a gaudir aprenent i coneixent tot sobre aquest tema.

Aquesta vegada, el primer projecte està relacionat amb el del lema, el lema que ens acompanyarà durant tot el curs "Som veus diverses".

És cert, que al principi ens costava recordar-lo, però ara després de tres setmanes de projecte, ja ens el sabem de memòria!

Durant aquestes setmanes hem fet moltes activitats, que ens han servit per entendre i aprendre sobre la igualtat. Hem descobert i hem reflexionat al voltant de molts aspectes com no ho havíem fet anteriorment. Per exemple, que moltes de les joguines que ens agraden, la roba que ens posem i fins i tot els oficis estan determinats pel nostre gènere. També hem pensat quins són els referents que tenim, i ens hem adonat que en certs àmbits només ens venien al cap referents masculins i això no ens agrada, volem tenir referents masculins i femenins.

Com esteu llegint, aquestes primeres setmanes hem après moltíssim i volem destacar dues coses que hem fet que ens acompanyaran durant tot el curs.

La primera cosa que ens ha fet especial il·lusió són les ulleres de la igualtat, sí, sí, ho heu sentit bé!

Hem creat unes ulleres que quan ens les posem ens permeten veure les desigualtats de gènere que existeixen al nostre voltant. A més, hem pogut llegir contes que tenim a la Fundació que no tenen en compte la igualtat. Repensar alguns espais de la Fundació i revisar els comentaris i actituds que tenim entre nosaltres també han estat accions que hem portat a terme aquests dies.

I la segona, és que cadascú de nosaltres ens hem marcat un objectiu de gènere per canviar durant el curs. Alguns objectius que han anat sortint són:

“No tornar a dir que els pinta ungles són de nenes”, “Deixar que una nena pugui jugar a futbol si vol”, “No pensar que els nens són més forts”...

 

Ens ha agradat molt el primer projecte del curs i hem après moltíssim. Tenim ganes de seguir aprenent i seguir treballant durant tot el curs el lema.

 

Marina, educadora de Centre Obert