Imatge o vídeo destacat
20201102- Projecte alimentació saludable (5).jpeg

Fem un pas endavant en hàbits saludables!

Aquest curs la pregunta que cada tarda ens feien els nens i nenes de Centre Obert “Què hi ha per berenar?” ha passat a ser "Què heu portat avui per berenar?". Som les educadores qui ho preguntem, una observació que pot passar per alt però és un dels grans canvis que tenim al projecte: ara són els infants i les famílies qui s’encarreguen conjuntament de preparar el seu propi berenar!

Això sí, tots i totes sabem que aquests han de ser saludables. Però... què vol dir exactament això de "menjar saludable"? Per saber-ho, el primer projecte educatiu del curs ha estat sobre l'alimentació saludable.

Hem fet activitats i jocs per conèixer la piràmide dels aliments, saber que n'hi ha que ens agraden més, d'altres que no tant, que alguns són més saludables que d'altres i que hem de trobar un equilibri amb tot el que mengem. Per això, hem fet el nostre propi menú i, fins i tot els més petits hem simulat que anàvem a comprar aquests aliments al mercat i els més grans hem buscat a les pàgines web dels supermercats les diferents opcions que tenim per comprar un únic aliment. També hem fet una mica d’autocrítica i hem pensat quins són aquells hàbits no saludables que tenim, intentant trobar la manera per poder millorar-los.

A més, cada grup hem creat el nostre semàfor dels berenars i cada tarda quan arribem a la Fundació, pensem en quin color ens hem de col·locar depenent de com de saludable ha estat el nostre berenar. 

Ara tots i totes som molt conscients de la importància de menjar bé i variat! Així que, tot i que s’ha acabat el projecte, sabem que el repte de menjar saludablement es manté al llarg del curs i, de fet, com ens mostra la Sofia, veiem com alguns hàbits ja han anat arribant a les diferents llars.