Imatge o vídeo destacat
20200717- Creativitat A100 (9).jpeg

La creativitat aflora al casal d'estiu

 I si aprofitem el casal d'estiu per treure l'artista que portem a dins?

Després de tres mesos confinats, des del Casal d'Estiu d'A100 es volia aprofitar per fer activitats que tornessin a cohesionar el grup com anar a la platja o a la piscina, adaptant-ne l'horari a les necessitats dels i les adolescents. Però, a més, també es va plantejar que una bona manera d'enfortir els vincles seria a través de l'art! Per això s'han ideat un parell de propostes per potenciar la creativitat i posar en pràctica habilitats que en alguns casos, desconeixíem que teníem.

Per una banda, un grup de nois i noies ha participat en un taller de teatre dinamitzat per Xamfrà. Una activitat que ha servit per sortir de la zona de confort individual, compartint moments molt divertits amb el grup i, sobretot, mostrant una participació molt activa. Hem rigut molt i ens hem quedat amb moltes ganes de seguir fent teatre... així que potser ja tenim propostes pel curs vinent!

Per l'altra, hi ha hagut joves encarregats de renovar els dibuixos d'una de les parets del local del Centre Obert d'Adolescents. Era un repte ambiciós comptant que només teníem un parell de matins per dur-ho a terme, però l'entrega i organització del grup n'ha facilitat la gestió. Així, el primer dia es va dinamitzar un taller per reflexionar i consensuar el disseny que es voldria dibuixar: tan important era la imatge com el contingut que s'hi representés. Un cop decidit, el segon dia es va pintar i així és com s'ha creat aquest disseny tan reivindicatiu basat en la idea que "hem de trencar allò que no ens agrada del nostre entorn per poder fer un món més igualitari, més just i més lliure".

Sigui a través del teatre o del dibuix, gràcies a les activitats d'estiu de la #Motxilla2020 cada participant ha pogut descobrir, desenvolupar o millorar una altra manera d'expressar-se!

 

  Recorda que encara pots ajudar a fer possible un estiu amb oportuntitats de lleure educatiu fent una petita aportació a la campanya #Motxilla2020!

Vull col·laborar