Imatge o vídeo destacat
Talents_AIJ_4

Cultivar els talents

A ApreniJoc ens hem proposat educar a través de les diferents disciplines artístiques i, durant el primer trimestre, vam començar amb l’escriptura creativa, després vam pujar a dalt de l’escenari a representar diferents rols i aprendre tot allò que ens volia ensenyar el teatre i vam acabar no sols mantenint-nos a l’escenari, sinó escoltant música i gaudint de tot allò que puguem crear amb el nostre propi cos. La música ens ha fet vibrar i ho hem fet de la mà de dues convidades! 

Una porta la música a les venes i s’hi dedica com a passió: necessita ballar per poder expressar-se, quan està contenta, quan està nerviosa i sempre que tingui un moment en que el cos necessiti moure's lliurement. Així ens ho va fer arribar per mitjà del hip-hop, una música moderna. Des ben petita, l’Anna ha respirat la música a través de les seves articulacions i ho ha utilitzat per expressar-se. Primer va començar en un terreny més íntim i personal però tant li feia sentir, que va buscar espais en la seva vida per cultivar aquesta disciplina, amb diferents grups de hip-hop que l’han portat fins i tot a competicions nacionals! Amb ella vam aprendre la importància d’escalfar el cos, de conèixer tècniques bàsiques i adaptar una coreografia a qualsevol ritme musical, deixant que el cos expressi allò que sent.

L’altre convidada, l’Andrea, ens va explicar que la música l'ha fet vibrar tant, que ha volgut dedicar-s’hi de manera professional. Així, ha fet d’ella una coreògrafa i ballarina professional! Ha conegut les possibilitats musicals i ha volgut explorar la dansa contemporània, descobrint com pot expressar sentiments, emocions i qualsevol temàtica que es vulgui expressar a través del propi cos. Després de l’escalfament, per parelles ens hem reflectit en l’altre a través d’un mirall, hem interpretat un dibuix amb el propi cos i hem fluït per l’espai com si tots fóssim un únic cos.

D’aquestes dues experiències ens hem emportat dues idees primordials: el cos com a possible eina d’expressió i, sobretot, la importància d’explorar, potenciar i cultivar els propis talents que ens permetran descobrir oportunitats tant a nivell personal com professionals.

I tu, ja tens en ment quin talent cultivaràs aquest any?