Imatge o vídeo destacat

Si alguna cosa ja no funciona... Transforma-ho!

Seria mentir si diguéssim que el temps sempre és igual; que els infants tenen els mateixos gustos i es diverteixen de les mateixes coses.

Seria mentir si diguéssim que tots els nens tenen les mateixes necessitats, ja que alguns necessiten respirar dues vegades abans d'actuar mentre que altres necessiten comptar fins a deu; alguns necessiten ser envoltats per carinyosos braços mentre que altres necessiten córrer en direcció contrària.

Seria mentir si diguéssim que evolucionem si no ens adaptem al moment present, a la situació circumstancial o simplement, a ells, els protagonistes de les nostres tardes.

Ens adaptem a cada moment i a cada situació i va ser així com Centre Obert va fer un gir de 180 graus:

 • Vam deixar de banda els berenars asseguts en taules per fer-los a la Plaça més propera mentre juguem, ja que valorem que l'aire lliure ajuda a tenir un berenar en un ambient relaxat. Ens va funcionar i un any i mig després ens segueix funcionant.
 • Vam guardar les fitxes de matemàtiques, de llengua, de lectura, etc., per gaudir del coneixement experimental a través de projectes on es posen en joc totes les intel·ligències múltiples i són utilitzades per conèixer més sobre el tema a tractar. Hem millorat en motivació i implicació!
 • Ens vam oblidar dels grups per edats i dels rols que hi havia a cada un d'ells i vam crear grups intergeneracionals. Amb ells gaudim de la relació que estableixen, de l'ajuda dels més grans als més petits, de la cura i, sobretot, de com ara tots són i se senten com un sol grup.
 • Vam afegir molta expressió oral en cadascuna de les exposicions on les famílies estan convidades a escoltar quant hem après durant el projecte treballat.
 • Vam introduir tres espais de reflexió:
  • L'Espai per a tu, com a reflexió grupal
  • La Recollida d'informació, per reflexionar sobre el que s'ha après.
  • I la dinàmica de Final del dia, com a reflexió personal.

I aquest ha estat el nostre canvi, sorgit des d'una situació i pensat per al benestar i millora dels nens i nenes. Què si veiem canvi? Molt. Cada dia. Cada situació ens mostra a un grup més participatiu, més autònom, més unit entre ells i amb més capacitat per gestionar els problemes i les emocions!