Imatge o vídeo destacat
Biblioteca_CO

Hi havia una vegada...

Tota història té un principi curiós, un principi que ens crida l'atenció. Però també necessita acció perquè la nostra imaginació es desperti, perquè el nostre cor bategui més ràpid i desitgem arribar al final amb una emoció en cada respiració. Les paraules són eternes i, per això, cada història ha de quedar escrita en pàgines de colors perquè any rere any siguin llegides pel món sencer.

Així doncs, milers de pàgines plenes d'històries s'acumulen a la biblioteca del Centre Obert, per ser llegides i, sobretot, ser escoltades. Un dilluns de cada mes tots els nens i nenes del centre obert agafen un coixí, s'asseuen a terra i es deixen portar entre les paraules de cada història de la veu de la Mercè i l’Anna, dues voluntàries que estimen els llibres i les grans històries.

Com aquella cera que li deien que era vermella i al final va descobrir qui era de veritat (Vermell. Michael Hall) o aquell gos entremaliat que li encantaria parlar per dir-li al seu amo el perquè de les seves accions (Què et comptaria si pogués parlar? de Mick & Choe Inkpen). Històries plenes d'errors (Un llibre ple d'errors de Corinna Luyken) o de problemes (El problema d'Iwona Chmielewka) que ens ensenyen que tot i els obstacles som grans aventurers per seguir avançant.

Però les històries s’acabarien oblidant si no es recorden i per això les nostres voluntàries venen carregades d'activitats relacionades amb el llibre per deixar volar la imaginació i ser protagonistes del nostre conte. I tot i que tota història té un final... la nostra encara està construint-se i aprenent cada dia més d'aquesta activitat especial.

I conte contat aquesta història.... encara no ha acabat!