Imatge o vídeo destacat
Llums, càmera, acció!

Llums, càmera... acció!

Als joves d’A100 ens agrada el cinema i, per mostra, un botó. O més ben dit, dos.

Aquest curs estem participant a un taller de 10 sessions que l’associació La Bretxa ens ha ofert per tal d’apropar els adolescents al món audiovisual des d’una vessant sensibilitzadora i humanitzant. Així doncs, amb el Julián, el nostre tallerista, estem aprenent mitjançant dinàmiques i exercicis, com funciona la realitat d’un rodatge, l’edició, l’elaboració del guió, l’escaleta, etc.

Nosaltres de moment estem en una fase prèvia però per tenir una idea del resultat final, fa unes setmanesvam ser convidats a una mostra de curtmetratges que La Bretxa feia amb altres grups semblants al nostre. Tots aquests curts tenien en comú el fet de centrar la temàtica en el treball de Drets Humans i la denúncia de la seva vulneració que alguns col·lectius en són víctimes. Va ser una tarda molt entretinguda i vam acabar amb un exquisit pica pica del qual els nostres joves van poder tastar diferents aperitius i postres!

Però la inquietud cinèfila no és nova… Si fem l’esforç de remuntar-nos a l’estiu passat, recordarem que vam ser coprotagonistes d'”El somni de l’estany“, un curtmetratge durant el transcurs de l’acampada! En aquest curt, els adolescents i educadors d’A100 que participaven de l’activitat d’estiu van posar-se a la pell d’un grup de nois i monitors que estaven de colònies i es trobaven en risc de morir davant l’imminent esfondrament de les terres de les quals sorgia l’Estany de Banyoles. Una adaptació moderna de la tradicional llegenda coneguda com la Llegenda d’en Morgat. I després de molts mesos intrigats per veure com acabaria quedant, el passat mes d’abril vam poder veure (per fi!) el curtmetratge, organitzant una projecció on vam convidar a tots aquells que van participar del rodatge i que actualment no participen del projecte. Vam trobar-nos una bona colla i vam poder constatar que l’art escènica corre per les venes dels joves d’A100!

Estigueu atents perquè segur que ben aviat es podran veure totes les creacions a Festivals i sales de cinema, o si més no, a través dels nostres xarxes socials! I després, quin serà el proper repte audiovisual…?