Imatge o vídeo destacat
20230306 - BdnBatec

Els batecs de la Salut Alta

De ben segur haureu escoltat a parlar del grup de batucada de la Fundació. Des de l'Àrea Comunitària aquest curs hem volgut seguit impulsant el projecte comunitari de Badalona Batec dins del programa Trenzas d'EDUCO. Aquest any, des de l'inici de curs, el projecte ha agafat com a espai d'assaig el pati de l'escola Josep Carner on cada dimecres a la tarda infants i famílies del barri de la Salut i de Bufalà gaudeixen d'un espai d'educació musical i lleure, a través de ritmes de percussió. 


4 escoles del districte en formen part: Institut Escola Turó d'en Caritg, Feliu i Vegués, Josep Carner, Rafael Alberti. Des d'octubre vam començar a tocar, i quan ja portàvem 10 assajos vam decidir compartir el nostre talent i esforç a la rua del Carnaval de Llefià, la rua de la ciutat!


Així va ser com els Batecs de la Salut Alta, el grup de percussió i batucada familiar format per infants i famílies del barri, junt amb les famílies de Bufalà, ens vam disfressar de foc, per tal de fer música i caliu, i vam participar de la tarda del dissabte 18 de febrer per als carrers de Llefià. Vam gaudir d'un ambient festiu, on els infants i les famílies van demostrar tot el que la música pot aconseguir: acompanyar a la gent pels carrers a base de ritme de batucada. Més de 7.000 veïns i veïnes van gaudir de la batucada durant més de dues hores, i els infants especialment van gaudir de l'ambient festiu d'aquest febrer. A més, durant l'entrega de premis vam conèixer que érem guanyadors i guanyadores del Premi a la comparsa infantil més animada.


Aquest dimecres ho hem volgut celebrar amb tota la família Batec, amb un bon repic i una bona entrada per al trofeu, i sabent que el millor premi és l'energia que vam deixar als carrers, els somriures de tots els veïns i veïnes i el caliu que respiràvem entre nosaltres!


Encara amb les emocions a flor de pell, la setmana del 8 de Març, volem acompanyar totes aquelles persones que volen continuar reivindicant els drets de les dones. És per això que ens hem adherit a la manifestació unitària del 8M, on picarem ben fort per totes aquelles veus silenciades i per totes aquelles que ja no tenen por a parlar.

Ens veiem dimecres a les 18:30h a la Plaça Pompeu Fabra de Badalona!