Imatge o vídeo destacat
20230213 - Plaça.jpg

La plaça Antonio Machado s'ha omplert de color!

Arran de la participació en el projecte "Barris i Comunitats: motors de transformació social" impulsat des del Servei de Mediació de l'Ajuntament de Badalona fa uns mesos vam conèixer la proposta de renovar la plaça Antonio Machado i vam decidir sumar-nos-hi.

Durant uns quants mesos el grup d'Adolescents de la Fundació ha treballat amb l'artista Spogo i el seu equip de Pintamos Mucho per donar un altre color a la plaça.

Impulsar l'acció comunitària a través de l'art urbà ha sigut una gran experiència pel grup d'A100. Aquesta activitat ens ha permès participar del que es fa al barri, treballar el sentiment de pertinença, millorar l'aspecte de la plaça, potenciar la part creativa dels i les adolescents...

En un inici el procés creatiu va consistir a fer esbossos a través del dibuix, traçant línies, fent cercles. Poc després van arribar les sessions de pintura, descobrir textures, les tècniques de grafiti, els retoladors permanents... Més enllà de tot el color i els diferents murals que s'han pintat, s'han replantat les grans jardineres de pedra que hi ha a la plaça perquè estiguin plenes de flors.

Impulsar l'acció comunitària és clau per a reforçar el sentiment de pertinença de veïns i veïns de la Salut Alta i és una molt bona opció si volem vincular les persones del barri amb altres persones, col·lectius o recursos.

En el projecte també han participat infants del Casal Cívic Salut Alta, el Casal Cívic Turó d'en Carig, la Fundació Badalona Capaç, el projecte Verd Urbà Badalona, i els clubs socials de la ciutat El Badiu i La Ginesta.

Des de la Fundació apostem per l'acció comunitària i el treball en xarxa per crear espais públics de socialització positius. La veritat és que tenim moltes ganes de continuar treballat pel barri, lluitar contra l'exclusió social i fer el projecte de renovació de la plaça encara més gran!

Fa uns dies vam participar de l'acte de presentació de la plaça Antonio Machao i alguns mitjans de comunicació van apropar-se al barri per veure el resultat i conèixer més sobre el projecte comunitari. Aquí teniu algunes de les nostres intervencions:

Article CCMM

Territori Clandestí - Ràdio4

Reportatge BDN360º