Imatge o vídeo destacat
20220521 - Diverfesta final.jpg

Diversió, diversitat i ganes d'apropar cultures!

El passat dissabte 21 de maig vam tornar a celebrar la Diverfesta, la festivitat oberta al barri que l'entitat organitza a la Salut Alta.

El matí va començar amb un pregó de festa major i de benvinguda a la plaça a càrrec de l'Anna Martínez, directora de la Fundació, que va donar inici a la cercavila. Una cercavila liderada pel grup de batucada Badalona batec, on s'estrenaven els infants i les famílies del taller de percussió de la Fundació, els capgrossos del Grup de Diables Kapaoltis, la Colla Gegantera de l'escola Jungfrau i el grup de percussió Pugui-Pugui.

La plaça Antonio Machado, el carrer Víctor Balaguer, Juan Valera, Richard Strauss, el carrer de l'Autonomia i Pau Piferrer van omplir-se de música i de veïns i veïnes que gaudien veient passar gegants i capgrossos pel barri.

En tornar a la plaça, van iniciar-se els diferents espais de tallers i jocs oberts a veïns i veïnes de totes les edats. Des de l'espai de manualitats, a la carpa de "pintar cares", el taller de xapes, l’espai de joc infantil pels més petits i petites, un espai de dones, un taller de tatuatges de henna, la zona de jocs gegants, el taller de cuina i l’espai de descoberta del barri, amb imatges antigues de La Salut Alta.

Totes les persones curioses que anaven apropant-se a la festa van poder esmorzar xocolata amb melindros i tocades les 12h l'esperit més comunitari va arribar amb les actuacions d'entitats i casals cívics de la ciutat. Des del Casal Cívic de Lloreda ens van captivar amb balls de sevillanes i la Mercy van alegrar amb dues danses tradicionals del Senegal. Per acabar, vam tancar el matí de Diverfesta amb  el concert del grup de rumba El Tinglao.

Revivint l'esperit de les festes majors, la Diverfesta es consolida un any més com a festa comunitària i de convivència al barri. Un punt de trobada anual imprescindible entre el veïnat del barri per promoure la cohesió social tan necessària a La Salut Alta.