Imatge o vídeo destacat
20220329 - Espai polivalent FAR.JPG

Retrobar-nos de nou a la cuina de manera comunitària

La situació actual en la qual ens trobem ens ha impedit trobar-nos a espais comunitaris essencials que ens fan sentir com a casa, a la nostra llar. Per a les dones del Projecte FAR, un d'aquests espais és la cuina. A vegades però, les dones aconseguim moure cel i terra per arribar on volem. Tot i que les mesures d'avui dia sigueixen sent barreres, hem aconseguit entrar de nou a un espai que és indispensable pel grup, per créixer i aprendre.

 

A FAR un dels nostres objectius és fer xarxa amb les entitats del barri, i estem sempre atentes als recursos que tenim a prop nostre. Espai Polivalent és més que un espai d'acompanyament familiar ubicat al barri, sinó que quan entres, t'endinses en una casa que desprèn caliu familiar, i disposa d'una cuina que ens ha aconseguit reunir de nou a algunes de nosaltres. És d'aquesta manera com el grup de "Medio" de castellà aquest segon trimestre ha posat en marxa un espai d’aprenentatge al voltant dels fogons, on la protagonista de les receptes és l’essència de cada país. L'Espai Polivalent no sols ens han ofert l’espai, sinó que estem fem vincle amb el grup Xarxa, un grup format per dones, la seva majoria d’origen marroquí, però també d’altres nacionalitats. L’objectiu d’aquest grup es fer xarxa. La metodologia que segueixen és realitzar diferents tipus d’activitats per reforçar els vincles entre elles i amb el territori.

 

El primer protagonista d'aquest nou espai ha sigut un Tajin de Prunes, una recepta procedent del Marroc, on la Salima era la mestre culinària, i la resta de dones hi han posat tot el seu entusiasme en escoltar-la i aprendre. Carn de vedella, pebre, coriandre, ceba, pebre negre, curri, oli, canyella, prunes, aigua, una cassola, una paella i una mica de foc.

 

El segon plat ha arribat des de Pakistan, amb un Polao o arròs amb pollastre. L'Aliya i la Hooriya hi han posat els ingredients, i junt amb les mans de la resta, han cuinat amb oli, ceba, caps d'all, canyella, espècies, una olla, foc i una mica d'oli.

 

Més enllà d'un espai on cuinem, l'Espai Polivalent és un espai on trobar-se, on compartir, on conèixer-se, on créixer, on gaudir del fet d'estar juntes, i on trobar un espai per nosaltres com a dones: un espai identitari on compartir sobre les nostres arrels, costums i vivències que ens acompanyaran durant tota la vida.

 

Mar Coordinadora del Projecte FAR