Imatge o vídeo destacat
20210525- Badacabres (1).jpg

Pasturar per la serralada de la Marina

Els darrers dissabtes del mes d’abril, ens vam trobar infants i educadores d'ApreniJoc per gaudir d’un matí a la Serralada de la Marina. La B24 ens va enfilar cap a Can Ruti on, a peu de muntanya i després d’un bon esmorzar, ens esperaven més de 130 cabres.

Sí, sí, heu llegit bé, 130 cabres junt a l’Albert, l’Arnau i la Laura. Així estrenàvem l’aventura del dissabte, l’aventura del Badacabres.

El Badacabres és una família formada per cabres de raça mixta, autòctones de la Serralada de la Marina, carinyoses, molt acostumades als humans, tranquil·les, intel·ligents, capritxoses, curioses i amb moltes ganes de compartir un tros de camí amb tothom qui vulgui. Elles van venir acompanyades d’aquests tres pastors, amb qui vam aprendre molt sobre les cabres: el seu caràcter, la seva alimentació, el seu dia a dia, i com d’importants són per a cuidar del medi ambient, ja que a mesura que pasturen, netegen la terra. Ens vam guanyar la confiança de la jefa, la Bubú, i el carinyo i l’estima de la Blanquita, la Emilia, la Negrita, entre d’altres.

Aquest projecte va néixer enmig de la pandèmia, quan aquests pastors van veure la necessitat de compartir camí amb gent que necessitava natura i aire pur, alhora que el seu ramat necessitava bona companyia. No obstant això, en el moment en què Badalona i rodalies esperava conèixer les cabres, el ramat i la família s’han vist obligats a marxar de la ciutat. La propietat no els ha renovat el contracte després de més d’un any de negociacions. Així que el GR92 els ha portat fins a Calella, on la costa del Maresme segur que els té preparades noves aventures i descobertes!

Bon camí i gràcies per tot, família de cabres. Quina sort haver pogut gaudir de dos dies amb vosaltres i gràcies per tantes mirades, passes i ganes de fer camí!