Imatge o vídeo destacat
Nou inici FAR (6).jpg

Habitar de nou les paraules

Portem uns mesos immersos en reptes, en idees innovadores i vertiginoses, en viure en el dia a dia, en l’aquí i l’ara, en adaptar-se al que, per la salut i per responsabilitat de tothom, se’ns permet fer. El projecte FAR també ha hagut d’adaptar-se a les noves mesures, però ha seguit apostant per habitar de nou els espais, donar lloc a les paraules i, el més important, donar veu i oïda a les dones del barri.

Amb la pandèmia no podem comptar amb moltes de les voluntàries que fins ara feien possible aquest projecte i, això, és evident que va suposar un aspecte molt limitant per engegar FAR. Però, per sort, hem trobat noves persones que han volgut regalar el seu temps a canvi de donar i rebre: donar eines i mecanismes perquè les dones del barri guanyin autonomia i seguretat com a éssers potencials en el barri, a canvi de rebre escolta, agraïment, i vincle, molt de vincle!

Després de dos mesos de reconstrucció, reunions, projeccions i reubicació, aquests han sigut els resultats: 50 dones amb qui ens hem retrobat i 9 voluntàries que volen seguir oferint un espai de formació i relació en què, més enllà d’ensenyar el català o el castellà, volen empoderar i teixir xarxa entre les veïnes del barri que venen a aprendre la llengua. Aquestes voluntàries tenen perfils diferents: dones lligades a la realitat de l’entorn per interessos personals; "exalumnes" de FAR que ara volen aportar el seu coneixement a altres dones del barri; i d’altres volen seguir vinculades al projecte des casa. De fet, és per això que hem habilitat l’espai "Un te virtual contigo", per oferir una atenció i cura d’aquelles dones que voldrien seguir aprenent a classe però que durant un temps han d’estar confinades a casa.

A través de compartir i enriquir-nos de temes quotidians com la família, les hores, el cos humà, aliments i roba, la ciutat i el barri, la casa, els transports, l’oci i la feina, volem focalitzar la mirada cap a un desenvolupament personal, més enllà de l’aprenentatge de la llengua. Volem fer barri, caminar amb les veïnes un trosset del seu dia a dia en la seva trajectòria vital: realitat, aspiracions i pors. Fins on arribarem juntes?