Imatge o vídeo destacat

Una batucada sostenible

Recordeu que l'espai d'aprenentatge d'ApreniJoc ens obria la porta als talents? Doncs durant aquest mes hem treballat la música i el ritme, i hem tancat el projecte convidant a un batucaire, en Jordi. Amb materials reciclats hem aprofitat per construir els nostres propis timbals i ell ens ha ensenyat com mesurar el ritme, els tempos, com escoltar i fins i tot coreografiar l'espectacle, protagonitzant la nostra primera batucada! Però com no volíem que això quedés només portes endins al projecte, hem agafat els timbals i, amb el ritme amb nosaltres, ens hem esperat a divendres...

Divendres és sinònim de plaça i, a la plaça Antonio Machado, un cop al mes ho anem instaurant! La música i la sostenibilitat aquesta vegada han estat les protagonistes d’una tarda freda, però plena del caliu de les famílies, infants, educadores i voluntariat que formen part d’aquest barri.

La música encén les activitats de la tarda: taller de fabricació de carioques, creativitat i jocs amb taps de colors, salts infinits amb la corda, relleus, un tangram gegant per als més creatius, equilibris amb troncs per als petits vailets, competitivitat i concentració al tres en ratlla i jocs al carrer per als més moguts.

Els veïns i veïnes s’apleguen al voltant de la plaça: puc jugar? Com es juga? Puc tornar a jugar? Mare, podem quedar-nos una estoneta més? ¡Hijo, reparte esto entre los niños, que ayer fue el cumple de mi niña y lo quiero celebrar! No sols els més menuts gaudeixen de les activitats, les mares també se sumen a participar: la xarranca, el mocador, concurs de llançament de carioques, i compartir joc amb els seus fills i filles. Així troben un espai familiar i reviuen records que tots portem gravats: els cent mil jocs d’infància a la plaça.

Aquesta plaça fa barri gràcies a la gent que hi participa, a través de la socialització, confiança i el compartir idees, com qualsevol família en el seu quotidià. I d’aquesta confiança surten improvisacions: uns infants organitzen una classe de zumba, altres inventen jocs amb la seva imaginació i junts fem de la plaça una festa i un espai de convivència i trobada al barri.

Però tanta festa, necessita una mica de música en directe! Per això hem convidat a en Jordi, que junt amb alguns infants amb qui hem anat practicant durant la setmana, improvitzem una batucada a la plaça.  Infants, joves, mares, voluntariat i educadors participem del diàleg musical que ens proposa el timbal central i cantem i ballem a través la percussió!