Imatge o vídeo destacat
2020-FAR_PAU-1

"La nostra llar ha de ser el primer lloc de pau"

Al projecte de FAR hem començat el nou any preparant juntes la celebració del Dia Internacional de la Pau i No Violència, una oportunitat per reflexionar conjuntament a cada aula: què és per a mi la pau? Hi ha pau a la meva vida, al meu barri, a casa meva, al col·legi dels meus fills i filles, a la plaça?

Entre totes compartim el desig d'un món millor per nosaltres però, sobretot, per als nostres fills i filles. Aprofitant aquest espai de conversa oberta, una mare d'un projecte inicia un diàleg interessant: nosaltres som molt petites per lluitar contra els que provoquen les guerres, aquest és un problema molt gran... I, de cop, una altra companya de classe respon: segur que aquest home que avui està assegut en un despatx i signa perquè hi hagi una guerra, també va ser fill d'una família que no va saber inculcar-li els valors necessaris per evitar la violència en la seva vida.

De cop, ens quedem totes en silenci. Uns segons de mirades de complicitat, comprensió, esperança... Els nostres fills són la llavor d'esperança per a la pau al món, conclou una altra dona.

Paral·lelament, en una altra classe, s'està duent a terme una conversa al voltant de la violència en les seves vides, en les relacions de parella, família, entre homes, dones, nens i nenes, en relacions de poder que s'estableixen a cada casa segons la cultura o la religió. El diàleg acaba quan totes coincidim que la nostra llar ha de ser el primer lloc de pau, si volem que aquesta es multipliqui i inundi la vida, cases, barris i altres països del món.

Finalment, acabem celebrant el dia de la pau de manera conjunta, posant en comú les reflexions fetes i valorant que juntes construïm la pau. Els nens i nenes del Niu també s'uneixen a la celebració, amb un dibuix fet de les seves pròpies mans. Ells són la llavor que hem de cuidar per construir un futur millor! I segur que els serà més fàcil amb un barri ple de mares compromeses, crítiques i conscients com les seves.