Imatge o vídeo destacat
CartaA100

Quin treball hi ha darrere aquesta carta?

Amb motiu del lema del curs "La Salut Alta, un barri per estimar", amb els adolescents del projecte A100 hem fet un treball participatiu i reflexiu sobre l'entorn.

Per una banda, fa unes setmanes vam debatre sobre el sentit del lema i el que implica "estimar" el propi barri. Aleshores, en format assemblea amb tot el grup, els joves van anar identificant el què consideraven rellevant de l'entorn proper i que no els agradava o bé, allò que els agradaria que canviés. Les  idees que van sorgir es van debatre de nou en grups més petits, les anomenades comissions, en què s'enfocava com actuar o quines accions calia proposar per tal d'anar cap a aquest canvi. Finalment, quedava tot agrupat de nou en un mural en què s'exposaven les idees sorgides i les accions proposades.

Però aquestes idees no només han quedat escrites i penjades al local d'A100! Aprofitant que hem rebut la visita de l'Alcalde, com a regidor del districte, els participants d'A100 van decidir redactar totes les propostes en un mateix document per entregar-li. I d'aquí surt la carta que hem llegit i entregat a Àlex Pastor, com a resum coherent de totes les aportacions.

Els i les adolescents estan d'allò més contents ja que han vist que tot el treball ha tingut sentit; el temps invertit en les comissions ha valgut la pena i se senten identificats amb la carta entregada, com a resultat final. Alhora, els educadors estem d'allò més satisfets, qui millor que els propis joves, amb la seva vivència, puguin actuar per transformar el barri!

LLEGEIX LA CARTA