Imatge o vídeo destacat

Més de 150 persones omplen els carrers de La Salut Alta

El diumenge 18 de novembre la Plaça Antonio Machado de La Salut s’ha omplert de més de 150 persones aplegades per participar i col·laborar a la #cursaFSA, la primera Cursa d’Orientació Solidària organitzada per la Fundació i el Club d'Orientació Catalunya.

Des de les 10h del matí, un cop entregat el mapa i donades les indicacions, els participants han dedicat quasi tres hores per recórrer diferents barris en busca de més de 30 fites. Mentrestant, els més petits han tingut l’oportunitat d’aproximar-se a les curses d’orientació a través del Correxic, un circuit adaptat, i fer una mica d’esport amb l’espai fitness dinamitzat per professionals del gimnàs 7deFitness de la ciutat. Un cop acabada la cursa, s’ha fet entrega dels premis als millors corredors de cada categoria, amb un lot que incorporava un diploma dissenyat per una adolescent del projecte A100, i s’ha sortejat un munt de regals cedits per les més de 30 empreses i entitats col·laboradores de la cursa.

«Treballem en una zona molt propera per a tots i totes, però invisible als ulls de la gran majoria, fins i tot de l’Administració» comenta Maria Nadeu, directora de la Fundació. Així doncs, amb el lema «Mou-te per la Salut Alta!» organitzàvem la cursa amb dos objectius clars. Per una banda, ha estat el motiu perquè 137 persones hagin descobert uns barris que, «malgrat les dificultats estructurals que pateix la població que hi viu, tenen molta riquesa per oferir». 

Per altra banda, també ens proposavàvem un objectiu econòmic, recaptant fons per les activitats comunitàries previstes per aquest curs. En aquest sentit, fins al moment s’han aconseguit 2.830€ i es preveu arribar a l’objectiu dels 4.000€ a través de les donacions de Dorsal 0 que estarà obert durant les properes setmanes, amb motiu del #GivingTuesday.

Des de l’organització valorem molt positiu el resultat d’aquesta primera edició, agraint especialment la implicació de participants i voluntariat. Va ser un plaer veure tanta gent passejant (i corrent!) pels carrers de La Salut i rodalies, amb tanta energia que ni la pluja va ser impediment per gaudir del matí i el barri.

A la web de la cursa es pot consultar la classificació de resultats per categories, els premis del sorteig i les fotos d'aquest gran dia!