Imatge o vídeo destacat
20240509 - Eleccions.png

Propostes electorals per garantir els drets socials aquest 12M

Aquest diumenge 12 de maig  se celebren eleccions al Parlament de Catalunya i volem compartir amb vosaltres diferents propostes electorals d’entitats socials, plataformes i federacions per garantir els drets socials.

 

Aquestes són les 6 mesures prioritàries per a les entitats de la Plataforma d'Infància de Catalunya per garantir els drets d’infants i adolescents: Posem al centre le spolítiques d'infància

 

Des de FEDAIA, Federació d'entitats d'atenció a la infància i l'adolescència, han elaborat un llistat de peticions per a les forces polítiques reclamant compromís i més inversions destinades a infància i adolescència. Podeu llegir-les totes a continuació: Posem al centre les polítiques d'infància

 

També us convidem a conèixer les 20 propostes per avançar en acollida, exercici de drets i convivència a Catalunya que ha redactat la Fundació Migra Studium. Des de Migra Studium reclamen polítiques proactives i creatives per incloure i protegir a tothom: Propostes autonómiques Catalunya

 

Perquè la lluita contra la pobresa i les desigualtats esdevingui una prioritat real, des de la Federació d’entitats d’acció social que treballen de manera prioritària amb persones en situació o risc d’exclusió social per a la transformació i la justícia han publicat 4 propostes per la pròxima legislatura: La lluita contra la pobresa i les desigualtats una prioritat

 

A la Fundació Bofill demanen un compromís ferm amb la lluita contra les desigualtats educatives i han creat un comparador de programes electorals dels diferents partits polítics per saber què proposen els partits sobre equitat educativa: Comparador de programes electorals

 

L'Equip d'Educo també ha elaborat un recull de propostes per a les eleccions catalanes d'aquest 2024. Consideren que es tracta d'una oportunitat obligada de les administracions públiques i governs per posar la infància i l’adolescència en el lloc que els correspon en l’agenda política i social: Posant la infància i l'adolescència al centre

 

Per acabar, des de la Plataforma Entitats Cristianes amb les persones migrants han emès un comunicat davant les eleccions al Parlament de Catalunya i al Parlament Europeu on demanen a la ciutadania, que en el moment de votar tingui presents els valors per una societat més igualitària i proposen 7 mesures i reformes per alleujar la situació administrativa i social de molts veïns i veïnes: Davant les eleccions al Parlament del Catalunya i al Parlament Europeu

 

Aquest és només un petit recull, però us animem a consultar moltes més propostes!