Imatge o vídeo destacat
20230904 - Trobada Sector Social.jpg

Trobada d'inici de curs de les entitats del Sector Social

Un any més, les entitats del Sector Social de la Plataforma Apostòlica de Catalunya han començat el mes de setembre amb una jornada conjunta per inaugurar un nou curs, retrobar-se i reconèixer les entitats i les causes del Sector Social.

La trobada va comptar amb l'assistència del delegat del Sector Social de la Companyia de Jesús a Espanya, Luis Arancibia, i del jesuïta Pau Vidal Sas, delegat de la Plataforma Apostòlica dels jesuïtes a Catalunya.

Durant el matí, més de 90 persones dels equips d'Arrels Fundació Sant Ignasi, la Fundació Carles Blanch - Centre Sant Jaume, Fundació La Vinya, la Fundació Migra Studium, Cristianisme i Justícia, Entreculturas i la Fundació Salut Alta van poder conèixer les diferents obres del Sector i apropar-se als orígens, projectes i principals activitats de les entitats.

L'encarregat de donar la benvinguda a la trobada va ser Xavi Loza, Coordinador de les entitats del Sector Social a Catalunya. A continuació, Luis Arancibia, va presentar les cinc causes que mouen al Sector Social dels Jesuïtes: Inclusió socioeducativa de la infància, joventut i famílies; Acompanyament, servei i defensa de les persones migrants; la promoció de la participació i la ciutadania global; Desenvolupament d'ecologia i justícia socioambiental i Defensa de la igualtat de gènere. Arancibia va destacar la importància d'entendre les causes que ens mouen com a reptes compartits entre totes les organitzacions. Causes justes i horitzons comuns que conviden al treball en xarxa i a la col·laboració global amb altres actors del món social.

Al llarg de la jornada els equips van dedicar temps a aprofundir en les causes que mouen al Sector Social. Per ajudar a aterrar aquestes qüestions, les entitats es van organitzar per grups i van compartir reflexions amb els companys i companyes.

El tancament de la jornada va anar a càrrec d'en Pau Vidal, nou delegat de la Plataforma Apostòlica dels jesuïtes a Catalunya. Va dedicar els darrers minuts de la trobada a reconèixer el treball a favor de la justícia de totes les activitats, iniciatives i institucions de la Companyia de Jesús que fan possible que la inspiració de Sant Ignasi continuï viva, 500 anys després. Durant la seva intervenció va animar a "viure amb joia, amabilitat i magnanimitat" tot allò que fem, tots els processos d'acompanyament i defensa dels drets de les persones dels nostres barris i ciutats que viuen als límits de la nostra societat.

La trobada d'inici de curs també va oferir l'oportunitat de visitar els espais i la tasca socioeducativa i comunitària de la Fundació Salut Alta. Els i les participants van poder voltar pels carrers del barri de la Salut Alta i conèixer la Capella Sant Joan Baptista de Badalona.