Imatge o vídeo destacat
LOGO ADB.png

Una entitat oberta a tota la ciutadania

Dona i Cultura és una petita associació formada per dones compromeses amb les necessitats de les persones. No rep cap ingrés ni ajuts econòmics, no cobrem quotes ni tampoc tenim sòcies ni socis. Ens autofinancem i comptem amb el suport de molta gent que s'ofereix per a col.laborar aportant les seves idees i posant a disposició de l'entitat i de les persones usuàries les seves competències i coneixements, la seva bona voluntat i el seu temps.

Treballem amb entusiasme, fem moltes petites coses i procurem adaptar els nostres serveis a les necessitats individuals de les usuàries i usuaris, amb el convenciment que, si una entitat aconsegueix ajudar encara que sigui a una sola persona, d'alguna manera, l'objectiu i la raó d'haver-se constituït ja està justificada, ja haurà valgut la pena.

Des de l’associació duem a terme activitats molt diverses: donem suport a persones migrants oferint suport i orientació; també oferim alternatives per a dones que pateixen soledat i que volen ocupar el seu temps participant en activitats d’oci o formatives. A més, facilitem informació a dones en situació de violència masclista sobre els diversos recursos dels que disposen.

Organitzem xerrades, presentacions de llibres, taules rodones, tallers per a infants i diversos projectes que amb la situació de pandèmia que estem vivint actualment, hem hagut de deixar per a més endavant.

Dona i Cultura Badalona és una entitat inclusiva, antiracista, transversal, feminista i abolicionista de la prostitució i l'erradicació de la pornografia. Defensem els drets de les dones com a éssers lliures en tots els àmbits. Treballem de manera permanent en aquestes línies fent servir els mitjans de comunicació que tenim al nostre abast, com ara publicacions a les xarxes socials, articles en revistes locals o entrevistes, sempre amb aquestes premisses.

Ens agrada col.laborar amb entitats de la ciutat que treballen amb infants, dones, persones migrants i també amb aquelles relacionades amb cultura, educació, salut de les dones, esport femení, esport adaptat, infants, persones en situació vulnerable, integració. Perquè fent xarxa, entre totes construïm una societat més forta, col·laborativa, compromesa i efectiva.

Des d’aquí volem expressar el nostre agraïment a les nostres seguidores, col·laboradores, voluntaris i teixit associatiu de Badalona, molt especialment a aquelles entitats que ofereixen els seus espais i eines per donar veu i empoderar a la ciutadania.


Gràcies a la Fundació Salut Alta per convidar-nos a participar a la secció El Barri Parla: molta sort i endavant!

Cris Aybar, presidenta de l'Associació Dona i Cultura Badalona