Imatge o vídeo destacat
20210126- Escola Josep Carner.png

La COVID a les escoles

Sóc Judith López, integradora social de l’Escola Josep Carner i volia parlar de com està afectant la COVID a les escoles i com ho estem portant nosaltres.

Crec que tots aquest curs l’estem afrontant com un veritable repte, com una nova manera de gestionar i portar les coses. Durant el confinament hem treballat diferent, com no crèiem que ho faríem mai i ens en vam sortir, vam continuar treballant i vivint la nostra vida. Però teníem por pel nou curs, així que tots vam arribar expectants i molt cautelosos.

Des de l’escola vam tenir milions de reunions per organitzar les classes, els grups bombolles, els patis, entrades i sortides, etc. I ens preguntàvem com els alumnes se sentirien quan tornéssin. Però la veritat haig de dir que tot m’ha sorprès molt positivament, tant el comportament dels nens, la seva implicació, com s’organitzen ells mateixos i el respecte cap a les normes.  Les entrades al principi eren complicades ja que es fan de manera esglaonada, però un cop es van acostumar no vam tenim cap problema. Igual que el fet d’anar a rentar-nos les mans tant sovint o dividir el pati en diferents espais, entre d’altres, però els alumnes han demostrat que poden fer el que es proposen.

Si que és veritat que durant el curs hem tingut alguns casos positius i s’han confinat classes però quan tots els alumnes i mestres es feien la PCR, han donat negatiu. Ara que hem tornat de Nadal pensàvem que tindríem molts casos, però tot el contrari, no tenim cap classe confinada i els nens i nenes expliquen que a les vacances ho han fet bé, han respectat les normes i totes les restriccions, així que estem molt contents.

Els pares també han sigut molt importants, ja que ells reben la informació de primera mà, estan pendents de tot el que passa i ens han ajudat en tot el que han pogut. Al principi, com els nens, també han tingut els seus neguits i no sabien com començaríem però conforme han anat passant els dies tots hem entrat en la dinàmica.

També us volia parlar de la meva postura com a integradora social a l’escola. Com ja sabem, el confinament Ha sigut dur per tothom però moltes famílies ho han passat realment malament. Hem fet una feina de contacte amb elles per veure com estaven, si tenien menjar, o taUletes i la Xarxa de Solidaritat de Badalona ens ha ajudat moltíssim, així com totes les fundacions que treballen amb els nens. Ja que ells han fet arribat menjar a aquestes persones. I un cop vam tornar, he pogut observar que molts nens necessitaven un recolzament i seguiment emocional  gran. Per això estem fent formacions i activitats per treballar les emocions amb ells i  ajudar-los a gestionar-se. En això ens estan ajudant des de la Fundació Salut Alta que van impartir unes sessions genials sobre el tema.

Moltes gràcies per donar-me la oportunitat d’expressar els meus pensaments i donar les gràcies a tots els nens, nenes i famílies per la seva feina!

 

Judith López, integradora social de l’Escola Josep Carner