Imatge o vídeo destacat
Familia d'en Teo.jpg

Recomanacions per aquest hivern

Des de la Biblioteca Llefià – Xavier Soto, la Mercè Rivas ens recomana aquestes lectures per aquests mesos de fred.

A partir de 3 anys:

  • DENOU, Violeta. La Família d'en Teo. Barcelona : Timun Mas, 2012. 12 p. Disponible a E-biblio.

Coneix la família d'en Teo i aprèn com és la teva família; pot ser igual que la d'en Teo o molt diferent. Passa-t'ho bé amb el teu personatge favorit i juga amb les divertides solapes que trobaràs en cada pàgina!

A partir de 7 anys:

  • OSÉS, Beatriz. Sóc una nou. Barcelona : Edebé, 2018. 119 p. Disponible a E-biblio.

Em dic Omar. El meu pare era jardiner i la meva mare feia olor de canyella. A tots dos se'ls va empassar el mar poc abans que arribessin a la platja. Els vaig veure desaparèixer mentre flotava en aquella closca de nou al costat d'altres desconeguts. Dels tres, només jo portava un petit salvavides amb el meu nom. L'havia escrit la mare amb un retolador desgastat perquè no l'oblidés mai.

A partir d’11 anys:

  • ADLER, Irene. Doble final. Barcelona : Estrella Polar, 2018. 246 p. (Sherlock, Lupin y yo ; 13). Disponible a E-biblio.

Nova York, hivern del 1873. La Irene recorda una aventura viscuda a Londres temps enrere, amb els seus grans amics Sherlock i Lupin. El fil dels records es descabdella ràpidament entre la trobada amb un home que explica una historia estranya, un crim sense cadàver i el descobriment d’una xarxa de galeries al subsòl de la ciutat. Un autèntic laberint subterrani on els tres adolescents porten a terme una investigació́, moviment rere moviment, intuïció́ rere intuïció́, entre incògnites i perills, immersos en una aventura inoblidable.

A partir de 14 anys:

  • ALLENDE, Isabel. Memorias del aguila y del jaguar. Barcelona. Plaza Janes, 2016. 830 p. Disponible a E-biblio.

Edició que reuneix en un sol volum les tres novel·les de la trilogia d'Isabel Allende «Memorias del Águila y el Jaguar»: La Ciudad de las Bestias, El reino del Dragón de Oro i El Bosque de los Pigmeos.

La ploma màgica d'Isabel Allende ens convida a conèixer, en aquesta preciosa trilogia d'aventures, realisme màgic i naturalesa, a Alexander Cold, un noi americà de quinze anys; a la seva àvia Kate, una enèrgica i excèntrica reportera de viatges; i a Nadia Santos, una companya d'aventures molt especial.

Per pares i mares:

  • CASTELLVÍ MIQUEL, Alba. Educar sense cridar: acompanyant els fills d'entre quatre i dotze anys en el camí cap a l'autonomia. Barcelona : Angle, 2016. 159 p. Disponible a E-biblio.

"Us imagineu tractar amb les criatures sense perdre les maneres, sense aixecar la veu, sense enfadar-nos posant el crit al cel? Si ho aconseguíssim, viuríem més tranquils. A més, i això encara és més important, els fills podrien aprendre de nosaltres a regular la seva pròpia tensió en moments de contrarietat, perquè ells aprenen del que fem i no pas del que diem que cal fer." Alba Castellví ha posat sobre el paper la seva experiència com a mare, educadora i mediadora de conflictes, per facilitar als pares un manual àgil i pràctic sobre la convivència diària amb els fills.

 

Moltes gràcies, Mercè!