Imatge o vídeo destacat
ConversaFAR-1

El moviment de paraules a primera hora del matí

La Fundació és una porta oberta a moltes oportunitats. Una d’elles és la comprensió de la llengua catalana i castellana. És una oportunitat a la que s’aferren moltes dones del barri, com a eina imprescindible d'inclusió social i d’empoderament.

El moviment ja ha començat! L’equip de voluntàries ja està en marxa, amb noves incorporacions, noves alumnes i nous petits i petites per l’espai d'El Niu.

FAR es presenta com un espai d'aprenentatge de l'idioma perquè prenguin major força en les seves vides, de manera autònoma i independent, un espai on compartir amb altres dones les seves inquietuds, alegries, on adonar-se que les seves necessitats i il·lusions són compartides per moltes altres dones que es troben en la mateixa situació que elles.

Més enllà de dotar a les dones d’eines lingüístiques i culturals, i de facilitar un espai d’aprenentatge, FAR també pretén:

  • Oferir eines i estratègies comunicatives bàsiques perquè aquestes dones puguin relacionar-se amb el seu entorn en situacions quotidianes.

  • Conèixer aspectes generals de la cultura catalana, patrons de conducta i aspectes pràctics de la vida quotidiana.

  • Empoderar a nivell lingüístic i cultural a mares que han d'acompanyar els seus fills en el quotidià amb els deures escolars.

  • Facilitar espais de trobada entre dones, per a la presa de consciència comuna dels seus estats emocionals, de criança, de relació de parella, de convivència, a través del joc, de la música, el dibuix, l'expressió no verbal.

  • Afavorir la relació entre la població de diferents orígens i la d'arrels autòctones per tal de fomentar el coneixement mutu i la convivència, oferint un espai d’acollida i de confiança dins de l’aula.

  • Potenciar l’exercici d’una ciutadania activa de la població tant immigrada com autòctona.


L’equip de dones i voluntàries acaba respirant aires d’amistat i d’aprenentatge cap a un mateix destí: empoderar-se, adquirir confiança envers la llengua catalana i castellana i potenciar-se, per sobre de tot, com a dones, amb uns drets i unes necessitats de les que poder gaudir.

Els matins no sols son pissarres plenes de paraules, lectura i dinàmiques, també són moments d’escoltar, riure, confiança, desconnexió, sinceritat i un espai per totes elles, les dones que representen i aposten per el barri de La Salut. Només cal apropar-se als carrers Pau Piferrer o Autonomia a tres quarts de dotze i veure com marxen juntes un tros de camí a casa. Com quan érem a l’escola, com quan ens sentíem acompanyades i en confiança.


Gràcies per ser un model a seguir, dones del barri! Seguirem aprenent de i amb vosaltres, durant molts anys a FAR.