Motxilla 2023

PERQUÈ ELS DRETS DELS INFANTS NO PERILLIN A L'ESTIU, HEM D'OMPLIR LA MOTXILLA DE LLEURE EDUCATIU.
Fes un donatiu i col·labora amb la Fundació per garantir un estiu en igualtat d'oportunitats!

conseguidos de

Donantes

Faltan


Col·labora

La participació en activitats d’estiu encara és un repte per a molts nois i noies del barri, per això és necessari oferir oportunitats de lleure educatiu que estimulin els seus aprenentatges i generin experiències vitals positives durant les vacances.

Perquè l’estiu no marqui un retrocés important en els seus drets, des de la Fundació t'animem a sumar activitats a l’estiu dels infants i adolescents de La Salut Alta i fer una aportació a la #motxilla2023. 

Aquest juliol necessitem un cop de mà per fer possibles 3 casals i 5 dies de colònies. Fes un donatiu perquè 170 nens, nenes i adolescents puguin gaudir d’un gran estiu! 

Durant el mes d'agost seguim amb les activitats d'estiu. Aquest serà el tercer estiu que 17 infants del barri participaran en les colònies del Grup d'Esplai l'Erol i del Centre d'Esplai Lluís Maria Chanut.

T'animem a sumar la teva aportació a la #Motxilla2023 per garantir la igualtat d’oportunitats a l’estiu.


VULL COL·LABORAR

#motxilla2023 banner

El dret a l’educació en el lleure

Aquests darrers anys el risc de pobresa infantil a Catalunya ha anat creixent, les situacions de vulnerabilitat s’han cronificat en molts barris i molts infants i adolescents estan vivint en contextos d’extrema vulnerabilitat.

Tot i ser un dret per a tots els infants, la realitat és que no tots tenen les mateixes oportunitats de gaudir-lo. Molts nens, nenes i adolescents del barri de La Salut Alta viuen aquesta situació quan arriba l'estiu.

Segons els resultats de l'Enquesta de participació d'infants i adolescents a les activitats d'estiu de 2022 realitzada per la Fundació Bofill, solament el 41% dels infants provinents de famílies vulnerables participa en activitats de lleure educatiu durant l'estiu.

Això provoca una pèrdua d'aprenentatges durant l'estiu equivalent a dos o tres mesos d'escolarització. Es calcula que aquesta desigualtat genera una diferència, de fins a tres anys, entre el nivell d'aprenentatge d'alumnes amb més i menys recursos en àrees com la llengua i el càlcul.

Com a Fundació Salut Alta compartim el repte d'Estiu Enriquit d'aconseguir que tots els infants, adolescents i joves gaudeixin d'activitats de lleure educatiu durant l'estiu.

Ja han passat deu anys des que vam iniciar la campanya de microdonacions de la #motxilla. Des d'aleshores, més de 700 infants i adolescents han pogut gaudir d’activitats durant el mes de juliol.

L'any 2013, per primera vegada, 30 infants van aconseguir marxar de colònies. Un parell d’anys més tard, els adolescents van poder fer el pas a l’acampada i l’any següent, vam oferir un Casal d’Estiu per a 90 infants i joves. Aquest estiu farem 3 casals i 5 dies de colònies per un total de 170 nens, nenes i adolescents.

Des de fa un parell d’anys també comptem amb el suport de l’Ajuntament de Badalona per garantir que els nens i nenes de la zona que més ho necessiten no es queden sense plaça.

A més, gràcies a la relació que tenim amb el Grup d'Esplai l'Erol i el Centre d'Esplai Lluís Maria Chanut, aquest serà el tercer estiu que alguns infants i adolescents del barri participaran en les seves colònies d'estiu a l'agost.

 

Res d’això hauria estat possible sense el compromís i la col·laboració de persones com tu.

Gràcies per ser-hi!

Col·labora amb les activitats d'estiu de la Fundació fent una aportació econòmica:

  • a través de la pàgina web
  • a través del compte ES52 2100-0463-81-0200082746
  • NOVETAT: també pots fer el donatiu a través de Bizum amb el codi 33399Tingues present que per obtenir el certificat fiscal del donatiu ens hauràs d'enviar un correu electrònic per identificar la teva donació (gestio@fundaciolasalutalta.org).

 

AMB  EL SUPORT DE

ajuntament de badalona
Caixa Proinfancia
Educo
Probitas
Pere Tarrés

I LA COL·LABORACIÓ DE

Jesuïtes del Clot
afa clot
Esplai Cra-crac
Can Soler
Antinc Alumnes Sarrià

Aquestes entitats col·laboren amb la #Motxilla2023 promovent la campanya a través del Tast Solidari i oferint a les famílies de l'Esplai que, en les inscripcions a les activitats d’estiu, puguin aportar un petit percentatge a la Salut Alta. 

Contacta amb nosaltres per ser una entitat col·laboradora!