Imatge o vídeo destacat
ApS_A100.jpeg

Comencem una experiència d'Aprenentatge i Servei al barri

Aquest mes de gener comencem un projecte d’Aprenentatge i Servei (ApS) amb un grup de noies d’A100 que consistirà en oferir jocs de taula al Casal de Gent Gran de Juan Valera.

Cada dilluns, cinc adolescents d’A100 seran les responsables de dinamitzar aquest taller amb els jocs de taula que hem preparat per tal de poder-los compartir amb la gent gran del casal. Tot parlant amb la Lamyae i la Marwa, que seran dues de les noies que participaran a aquesta experiència, notem que tenen moltes ganes d'engegar aquest nou espai.   

Pels adolescents d’A100, aquest taller és una oportunitat de realitzar un voluntariat extern en una entitat de l’entorn i les dues noies destaquen que en tenen moltes ganes perquè “será una experiencia nueva que puede aportarnos muchos aprendizajes en lo personal”.

Valorant les expectatives que tenim amb aquest ApS, la Lamyae destaca que “esto nos permitirá conocer a otras personas, compartir su día a día y poder ayudar a estas personas en cualquier duda que puedan tener, más allá de los juegos de mesa como, por ejemplo, si tienen dudas en el uso de su móvil, o bien en cosas que tengan que leer y no las entiendan, entre otras cosas”.

La Marwa opina que aquest tipus de voluntariat ens permetrà ”poder ayudar, divertirnos y hacer que se diviertan también las personas que vengan a jugar, ejercitar la mente a partir del juego, distraerse, tener confianza con nosotras…”.

Tenim ganes de poder compartir aquest espai amb la gent gran, ja que, tal com diu la Lamyae, “nos permitirá conocer otras vidas y otras realidades, y nos permitirá ver el mundo de otra forma, a partir de las experiencias de la gente mayor”.

El passat mes de desembre les noies van anar per primera vegada a l’espai del Casal d’Avis i van presentar-se a un grup de persones que realitzaven un taller. Allà vam aprofitar per fer difusió, animant que aquest trimestre s'apuntin a l’espai de jocs de taula que proposem des d’A100. Vam tenir molt bona rebuda i vam agafar moltes ganes de començar, iniciant un vincle que de ben segur serà molt satisfactori!

Així que afrontem aquest aprenentatge i servei amb molta il·lusió i esperem que ens ajudi pel nostre creixement personal i el del nostre entorn proper.