Imatge o vídeo destacat
Tarda Famílies AIJ 2018

Jocs, deures, enciams i famílies

Són les cinc de la tarda, ha arribat la primavera i amb ella, a més de les primeres calèndules i caputxines, estan apareixent els primers fruits d’un hort molt familiar. Entre enciams, raves, fesols, faves, pèsols… els nens i nenes d’ApreniJoc comparteixen amb les seves famílies un trosset del seu camí a la vida.

A l’inici d’aquest any escolar ens vam plantejar una pregunta en el nostre pla de treball amb els infants i les seves famílies… I si convidem a les famílies a passar una tarda amb nosaltres? I així és com vam decidir obrir la porta a ApreniJoc una vegada al mes! En efecte, és una experiència que facilita la participació i implicació amb el projecte, descobrint un món en què els nens i nenes se senten molt especials ja que la seva família està amb ells i els seus amics per jugar i aprendre junts. Alhora, per a les famílies que assisteixen s’obre una oportunitat de conèixer de primera mà l’espai que acull als seus fills, l’estil d’acompanyament que les educadores realitzen i també es consolida el procés de vinculació entre l’educadora i els pares i mares. Confiança, serenitat i ajuda mútua cobren sentit.

La referent de famílies de la Fundació també participa aquestes tardes al projecte, centrant la seva atenció en cada família, perquè se senti acollida, escoltada, còmoda i que pugui participar i aprendre de les activitats al costat dels seus fills.

Així doncs, un cop al mes les famílies comparteixen la tarda assegudes amb els seus fills i filles, junt amb d’altres infants dels quals els seus pares potser no han pogut assistir, mentre fan els deures,preguntant a les educadores els dubtes que tenen, expressant les seves inquietuds i necessitats a nivell educatiu amb seus fills però, sobretot, rient i divertint-se en un ambient relaxat.

Uns jocs de taula, algunes endevinalles, jocs per equips per aprendre geografia, història o art, jocs de tota la vida com l’amagatall, la pilota i la corda, també ens acompanyen en família. I, per acabar, d’aquesta última trobada vam sortir amb la panxa plena! I és que cada família que va participar va provar l’enciam de l’horta ecològica, un petit projecte dinamitzat per les educadores d’ApreniJoc junt amb tres pares del projecte. Segur que aquest enciam té gust a un camí junts, en què les empremtes no s’esborraran quan arribi l’hivern!