Imatge o vídeo destacat
20220331 - Trenzas.jpg

Hem presentat Trenzas!

Aquest mes d'abril hem presentat EDUCO i el programa Trenzas al territori. Hem tingut l'oportunitat de compartir amb professionals dels serveis socioeducatius de la ciutat, equips directius, tutors i tutores de les classes, TIS... la nostra relació amb l'organització i la motivació que ens uneix de portar la política de protecció i bontracte al barri. 

Més enllà d'anunciar les activitats que hem començat a posar en marxa aquest curs en els diferents centres educatius: tallers de Bontracte, tallers sobre les emocions, l'hort escolar...  l'objectiu de l'acte també era prendre consciència sobre la implementació de la PPBT, la Llei de protecció integral a la infància i adolescència davant la violència, a les escoles i instituts i començar a vetllar per fer realitat els elements clau de la Llei.

Aprofitant la trobada, vam recuperar l'Informe sobre la situació de la Infància del districte la Salut-Llefià, que ens serveix per orientar les activitats i actuacions promogudes per la Fundació i l'ONG. A més, ens convida a preguntar-nos quines situacions de desprotecció detectem a l'entorn, què necessitem per donar resposta a les realitats del dia a dia... En definitiva, quin paper hi tenim nosaltres i quines accions imaginem que podrien funcionar i continuar implementant-se al territori.

L'acte de presentació va esdevenir un espai de posada en comú i reflexió molt enriquidor on vam poder compartir, escoltar les vostres experiències i, sobretot, marcar-nos línies de treball de cara a vetllar pels drets dels infants i adolescents dels nostres barris. 

Volem agrair a totes i tots la presència, predisposició i participació en aquest primer curs de Trenzas. També donar gràcies a EDUCO per apostar pel barri de la Salut Alta de Badalona. Esperem trobar-nos ben aviat en les diferents comissions o xarxes d'entitats del barri.