Imatge o vídeo destacat

Hi ha somnis que es poden fer realitat!

A la Fundació sabem que és molt important fer cas als somnis de les persones que participen en les nostres activitats per intentar, algun dia, donar-hi forma i materialitzar-los en propostes atractives.

El curs passat, en un esmorzar amb famílies, una dona va expressar la necessitat d’estar informada sobre alguns recursos que les escoles dels seus fills i filles ofereixen a les famílies. A partir d’aquest comentari, com a Fundació vam pensar «i per què no?». 

Així doncs, després de contactar amb les escoles, hem pogut celebrar el monogràfic «Escola i Família», on una vintena de famílies de la Fundació han escoltat i resolt dubtes sobre aspectes com què és una ISE, una AMPA, com es materialitzen els suports amb infants amb Necessitats Educatives Especials, quins recursos posa l’escola per a famílies amb fills/es que tenen necessitats específiques d’idioma, desenvolupament en l’aprenentatge... Ens han acompanyat tres persones de diferents col·legis que han conversat amb les famílies: la  integradora social de l’Escola Josep Carner; una educadora social de l’ISE de l’Escola Antoni Botey; i la directora de l’Escola Feliu i Vegués del barri de La Salut. 

Els espais de participació que tenen les famílies a la Fundació són la guia per a les propostes que podem fer.

Fruit d’aquesta escolta contínua a les necessitats de les famílies, ha sorgit també el monogràfic per a mares i pares dels adolescents del projecte A100. D’aquesta manera, professionals del Badiu Jove s’han acostat al local del carrer Paupiferrer per explicar a les més de deu famílies assistents sobre diferents vies d’accés als estudis o com des del Badiu ajuden a joves que es troben en procés de recerca de formació o treball. Alhora, també ajuden a les famílies a ser un pilar per al jove, en aquests processos de decisions. Realment ha estat una trobada molt maca on esperem que el pont construït entre famílies i el recurs públic sigui una eina de suport per a joves i famílies!

Aquestes dues necessitats expressades ja han estat satisfetes, però just hem celebrat un esmorzar amb famílies aquest trimestre on encara han sortit noves propostes... Aquesta vegada, el focus principal és el barri i la seva millora, així doncs, aviat us explicarem tot el que vam recollir, a veure si entre tots i totes podem encaminar aquests somnis a complir!