Imatge o vídeo destacat
Descobrint el barri_CO

Descobrint el nostre barri

I aquest mes… CENTRE OBERT SURT AL CARRER!

Las tardes a Centre Obert cada vegada són més productives i és que estem comprovant que l’aprenentatge té una millor resposta si es fa a través de projectes. Aquest mes hem fet un pas endavant i ens hem aventurat a conèixer de fons el nostre barri: LA SALUT.

Primer de tot hem necessitat saber on es troba el barri de La Salut i, per tant, hem fet un anàlisi geogràfic…

On som: El món – Europa – Espanya – Catalunya – Barcelonès – Badalona – La Salut

Un cop situats, hem sortit al carrer a preguntar als veïns i veïnes què era allò que els agradava o desagradava del barri. «M’agrada la gent, les botigues», deien alguns. A altres els encanta que a La Salut hi hagi gent de tots els continents, ja que és una manera de sentir-se com a casa si acabes d’arribar. Alhora, també n’hi ha que han comentat les baralles i la brutícia del carrer com a coses que volien que es millorés.

Sentiment: Tots som Barri

A continuació, com a mostra de l’estima que tenim al barri, i aprofitant que s’aproxima Sant Jordi, els nens i nenes hem sortit a repartir flors als veïns amb missatges positius!

Resposta de la gent: Somriures i agraïments

Alhora, els infants del Centre Obert hem elaborat una carta amb allò recollit dels veïns i amb la nostraopinió personal, junt amb dibuixos de com ens agradaria que fossin els parcs i zones de joc al barri.

Conclusió: Necessitem una font a la plaça Antonio Machado

I de quina manera el nostre projecte podria ajudar al barri? Pensant, pensant… vam decidir convidar al coordinador del districte, en Fernando Gómez! Així doncs, ens ha vingut a fer una visita on tots junts hem pogut preguntar dubtes sobre el barri. També hem aprofitat per expressar la necessitat de tenir una font a la plaça Antonio Machado, per poder beure mentre berenem cada tarda.

Resultat: A en Fernando li sembla una proposta interessant!

Per acabar, necessitem informar a la família de tot el que hem fet: exposicions que mostren tot el que els nens i nenes han après; exposicions que ens ensenyen que val la pena treballar per projectes!